Portfoliohaku taideteoksen toteuttamiseksi Iin torille avattu

Iin torille toteutettavan julkisen taiteen teoksen tekijää haetaan avoimella portfoliohaulla, jota seuraa rinnakkainen luonnoshaku. Haku on avoinna 14.3. saakka!

Iin kunta on Pohjois-Pohjanmaalla sijaitseva kulttuurihistoriallisesti tunnettu pitäjä, joka levittäytyy laajalle alalle majesteettisen Iijoen laaksossa. Noin 10 000 asukkaan Ii sijaitsee Oulun kaupungin pohjoispuolella Perämeren rannalla. Tätä nykyä Ii on kerännyt mainetta kunnianhimoisilla ilmastotavoitteillaan ja toimillaan kestävän kehityksen saralla. Ii on tunnettu myös taidepitäjänä ja kunnassa sijaitsee ainutlaatuinen ympäristötaidepuisto.

Iin tori on käyntikorttialue, jonka matkailijat näkevät ensimmäisenä kuntaan saapuessaan. Kuntakeskustan palvelut keskittyvät torin ympäristöön, ja alue on siten myös kuntalaisten päivittäisessä käytössä. Torialue näkyy ohikulkevalle nelostielle, jonka kautta Iin ohittaa päivittäin kymmenentuhatta liikenteen käyttäjää.

Taideohjelmassa hahmotellun suunnitelman mukaisesti Iin torille hankitaan vuosina 2021-2023 julkinen taideteos. Teoshankinta on osa keskustaajaman kehittämistä ja torin uudistamista.

Julkisen taideteoksen haku toteutetaan kaksivaiheisena. Ensimmäisessä vaiheessa teoksen toteutuksesta kiinnostuneet taiteilijat voivat avoimessa portfoliohaussa lähettää työnäytteitä aikaisemmista töistään. Portfolioiden perusteella valitaan rinnakkaiseen luonnostilaukseen enintään 4 taiteilijaa tai työryhmää.

Portfoliohakuun voivat osallistua Suomessa työskentelevät ammattitaiteilijat ja taiteelliset työryhmät, joilla tulee olla taiteelliseen työskentelyyn soveltuva koulutus ja/tai aktiivinen ja ammattimainen toiminta alalla sekä kyky toteuttaa teos itsenäisesti. Eduksi katsotaan ympäristötietoinen asenne sekä pohjoisen maiseman tuntemus. Lisäksi painotetaan kokemusta osallistavien taidemenetelmien käytöstä.

Kaikille rinnakkaiseen luonnostilaukseen valituille taiteilijoille maksetaan yhtäläinen luonnospalkkio (3000€ + alv) ja luonnosten perustella tehdään päätös tilattavasta teoksesta. Toteuttavan teoksen kokonaisbudjetti on 60.000€. Teoksen hankintaan on saatu tukea Taiteen edistämiskeskukselta.

Portfoliohaku on auki 21.2.2022 – 14.3.2022. Portfoliohaku päättyy ma 14. maaliskuuta klo 16.00. Tutustu hakuohjeisiin tarkemmin osoitteessa kulttuurikauppila.fi/iin-tori

Tutustu myös

Näytä kaikki