Iin taideohjelma

Iin kunnalle on laadittu taideohjelma, joka ohjaa kunnan julkisen taiteen hankintoja vuoteen 2026 asti.

Iin kunnan uusin julkisen taiteen hankinta on Lähde! –puistossa kesällä 2020 julkistettu Paula Suomisen mosaiikkiteos ”Kummalliset Kukat”. Kuva: Inka Hyvönen

Iin kunnalle on laadittu taideohjelma, joka ohjaa kunnan julkisen taiteen hankintoja vuoteen 2026 asti. Taideohjelma on tärkeä toimintaohje toteuttajille ja suositus päättäjille, erityisesti kun kunnan keskustaajamaa ja hyvinvointipuistoja kehitetään.

Ii on kokoonsa nähden aktiivinen kulttuuritoimija ja koko alueen taidetuotannon kruununjalokivi. Taiteen ja taidelähtöisen osallistavan toiminnan tukeminen hyödyttää sekä iiläisiä että matkailijoita.

Taideohjelman perusperiaatteet ovat ympäristön kehittäminen taiteen keinoin, taidetoiminnan osallisuus ja yhteisöllisyys sekä taidetuotannon ammattimaisuus ja kansainvälisyys. Taideohjelman myötä Iin kunta sitoutuu myös jatkossa reilun taidetuotannon käytänteisiin. Taideohjelma pääsee todelliseen testiin heti 2021, kun siinä hahmoteltua julkisen taiteen hankintaohjetta sovelletaan Iin torille suunniteltavan taideteoksen tilaamiseen. 

Tutustu Iin kunnan taideohjelmaan tästä