Hugo González Aroca & Alejandro Jaqs: BOREAL | 22.10.–30.10.2019

Syksyn residenssitaiteilijoiden Hugo González Arocan ja Alejandro Jaqsin teoksia BOREAL / Pohjoinen -näyttelyssä KulttuuriKauppilassa. Avajaisia vietetään maanantaina 21.10. klo 17-18.

KulttuuriKauppilan syksyn residenssitaiteilijoiden Hugo González Arocan ja Alejandro Jaqsin teoksia on nähtävissä BOREAL / Pohjoinen -näyttelyssä KulttuuriKauppilassa lokakuussa.

Hugo González Arocan visuaalinen ilmaisu nousee tasapainosta vastakohtien, kuten esittävän ja abstraktin sekä todellisen ja fiktiivisen, välillä. Aroca hyödyntää akvarelleissaan lehtileikkeitä paikallislehdistä. Teoksiin sulautuvat kuvat ja tekstit antavat katsojalle vihjeitä teoksen tulkintaan. Maalauksia voi tarkastella joko kauempaa keskittymällä niiden kuvaamaan maisemaan tai lähestymällä ja tutkimalla tarkemmin teoksiin kätkeytyviä viestejä.

Alejandro Jaqsin työt syntyvät tekojen sattumanvaraisuuden, ihmisjärjen ja estetiikan välisestä vuorovaikutuksesta. Töissään Jaqs pyrkii ikuistamaan hetkelliset havainnot sekä ennustamattomat asetelmat, joita materiaalit, niiden luonne ja rajattomat muodot tarjoavat. Jaqsin työskentely pohjaa ajatukseen jonkin sellaisen löytämisestä, jota ei ennen sen etsimistä edes ollut olemassa. Näyttelyssä nähdään Jaqsin grafiikkaa.

Arocan ja Jaqsin residenssijaksot ovat osa KulttuuriKauppilan yhteistyötä espanjalaisen THE HUG –organisaation kanssa. BOREAL / Pohjoinen -näyttelyssä nähdään sekä taiteilijoiden residenssijaksojensa aikana työstämiä että vanhempia teoksia.

Näyttelyn avajaisia vietetään maanantaina 21.10. klo 17-18. Lämpimästi tervetuloa!

Näyttely avoinna 22.10.–30.10.

Avoinna päivittäin klo 13–18

Näyttely suljettu su 27.10.

Kauppilantie 15, 91100 Ii

Vapaa pääsy, tervetuloa!

Tutustu myös

Näytä kaikki