Fresh Forest AiR residenssivaihto – haku avoinna!

Hapen ja hyvinvoinnin lähde, työn ja vapaa-ajan paikka, yksin koettujen ja yhdessä jaettujen elämysten ympäristö, villi ja hoidettu, luonnollinen ja rakennettu...
Fresh Forest AIR -ohjelmaan etsitään taiteilijoita tutkimaan metsiä ja metsän käsitettä yhdessä paikallisten osallistujien kanssa!

Kuukauden mittaiset Fresh Forest AiR residenssijaksot elo-syyskuussa 2019 kutsuvat tutustumaan metsiin tuoreesta näkökulmasta!

Hallandissa, Ruotsissa pohjois-suomalainen taiteilija tutustuu alueen metsiin, metsätalouteen ja niiden monimuotoisuuteen luoden yhteyksiä nykytaiteeseen ja paikallisiin yhteisöihin. Iissä ruotsalainen, Hallandin alueelta kotoisin oleva taiteilija luo ympäristötaidetta rakenteilla olevaan Lähde! -puistoon yhdessä erityisryhmien kanssa.

Vaihto-ohjelmaan valittava pohjois-suomalainen taiteilija viettää residenssijakson Hylten kunnassa Hallandin aluetaidemuseoon kuuluvan Konst i Hallandin isännöimänä. Residenssiohjelma tarjoaa taiteilijalle mahdollisuuden tutustua alueen luontoon, kyliin ja paikallisiin elinkeinoihin. Taiteilijan toivotaan käsittelevän taiteen keinoin metsiin, metsätalouteen ja biodiversiteettiin liittyviä teemoja yhdessä paikallisen yhteisön kanssa.

Residenssijakson ajankohta on 26.8.-22.9.2019 ja lisäksi taiteilijalla on mahdollisuus vierailla alueella etukäteen kevään 2019 aikana. Residenssiohjelma räätälöidään yhteistyössä taiteilijan ja yhteisön kanssa. Taiteilijan toivotaan jakavan kokemuksia residenssijakson ajalta julkisissa tilaisuuksissa sekä osallistuvan Tågdagarna i Landeryd -tapahtumaan.

Haku Hallandin residenssijaksolle on avoin kaikkien alojen taiteilijoille, jotka työskentelevät ja/tai ovat kotoisin Pohjois-Suomen alueelta. Vastaavasti Taidekeskus KulttuuriKauppila isännöi elokuussa Hallandin alueelta kotoisin olevaa taiteilijaa!

Valituille taiteilijoille tarjotaan:

  • yksilöity residenssiohjelma sekä tuotannollista apua
  • palkka 2350 € (sis. verot)
  • majoitus yksityisessä huoneessa
  • max. 500 € materiaalibudjetti
  • erikseen sovittavat matkakulut
  • Huomaathan että taiteilija vastaa itse vakuutuksista, ruuista ja muista kuluista.

Katso lisätiedot ja hakuohjeet oheisesta liitteestä!

Call for Fresh Forest AiR -PDF

Haku päättyy 24.2.2019!

Residenssivaihdon järjestävät Taidekeskus KulttuuriKauppila sekä Konst i Halland -keskus, joiden molempien tärkeänä tavoitteena on tuoda nykytaidetta ja taiteilijoita osaksi paikallisyhteisöä. Ohjelmaan valittavat taiteilijat pääsevät osaksi järjestäjien toimintaa ja verkostoja, mikä luo mahdollisuuksia paitsi taiteilijoille, mutta myös yhteisöille laajemminkin.

 

 

Tutustu myös

Näytä kaikki