Émilie Payeur KKAiR 7-8/2019

Kanadalainen Émilie Payeur tutkii residenssijaksonsa aikana sään vaikutusta ympäröiviin metsiin ja luonnossa näkyviin jälkiin ja luo näiden kokemusten pohjalta kokeellisen performanssin.

Heinä-elokuun residenssitaiteilija, kanadalainen Émilie Payeur työskentelee monialaisesti pääasiassa kokeellisen musiikin ja kuvataiteen parissa. Hänen minimalistiseksi ja karkeaksi kuvailtu musiikkinsa perustuu riskinottoon ja no-input-metodiin, jossa manipuloidaan mikserin itsessään tuottamaa ääntä. Taiteessaan Payeur on kiinnostunut tutkimaan nykyhetkessä läsnä olevia menneisyyden jäänteitä sekä manipuloimaan todellisuuden kokemusta omasta ja muiden näkökulmasta.

Payeur on opiskellut elektroakustista säveltämistä Montrealin yliopistosta ja hänet on palkittu useasti töistään, joita on esitetty maailmanlaajuisesti. Émilie on myös noise-trio Dead Squirrelsin, levy-yhtiön ja kokeellisen musiikkikollektiivin Kohlenstoff Recordsin ja kokeellisen ensemblen Projet K:n jäsen.

Residenssijaksonsa aikana Payeur tutkii sään vaikutusta ympäröiviin metsiin ja luonnossa näkyviin jälkiin ja luo näiden kokemusten pohjalta kokeellisen performanssin, jossa hän hyödyntää luonnonelementtejä, kuten kiviä, oksia ja lehtiä. Esitys nähdään Iissä elokuun lopussa osana IlmastoAreenan oheisohjelmaa.

Tutustu myös

Näytä kaikki