ASTEROIDEA: In Silence – Hiljaisuudessa | 24.1. – 30.1.2020 Ii, 27.1.–2.2. Oulu

Residenssijaksonsa päätteeksi Schell ja Kraftsky järjestävät näyttelyn Taidekeskus KulttuuriKauppilassa ja Galleria Rännissä Oulussa. Kaksiosainen näyttely on ASTEROIDEA –projektin ensimmäinen näyttelykokonaisuus, joka esittelee sekä taiteilijoiden aikaisempia, että Iissä työstettyjä teoksia.

Hiljaisuus voidaan ymmärtää äänen tai puheen poissaolona ja tällä tavoin käsittää poissaolevan kautta. Samaan aikaan hiljaisuus on myös mahdollinen vuoropuhelun toinen osapuoli. Keskittyneessä tilassa hiljaisuus on mahdollisuus signaalin vastaanottamiseen, olipa kyse jostain kaukaisten galaksien tai eksoplaneettojen älyllisestä, tai elottomista, liikkuvista kappaleista. Kaikki tarkka tutkimus, oivallukset ja ajatuksen kehittyminen alkavat hiljaisuudesta. Hiljaisuus on yhteyden, keskittymisen, integraation ja itseensä syventymisen rauhoittava tila. Hiljaisuudella on myös valtava voima parantaa ja tarjota ratkaisuja.

Moskovalaiset kuvataiteilijat Lia Schell ja Anton Kraftsky ovat työskennelleet tahoillaan muun muassa grafiikan, veistosten ja muraalien parissa. ASTEROIDEA syntyi vuonna 2015 hiljaisessa, luonnonläheisessä ympäristössä kaukana kaupungeista Pohjois-Karjalassa. Taiteilijoiden tammikuun 2020 residenssijakso Taidekeskus KulttuuriKauppilassa Iissä onkin luonnollinen jatkumo projektille. Projektin nimi viittaa sekä meritähteen ja sitä kautta merenpohjaan kaiken elämän alkulähteenä, että myös yhdistelmään tähtiä ja ideoita tarkoittavista sanoista. Residenssijaksonsa päätteeksi Schell ja Kraftsky järjestävät kaksiosaisen näyttelyn Taidekeskus KulttuuriKauppilassa ja Galleria Rännissä Oulussa.

Teos In Silence on viittaus viimeisimpään NASA:n JAMES Webb (JWST) infrapuna-avaruusteleskooppiin, joka on kehitetty Linnunradan ulkopuolisten varhaisten galaksien ja eksoplaneettojen tarkkailuun, ja joka laukaistaan keväällä 2021.

Näyttelyn ääniteokset Snezhana Reizen Vadim Rumyantsev 

 

ASTEROIDEA: In Silence – Hiljaisuudessa

Taidekeskus KulttuuriKauppila (Kauppilantie 15, 91100 Ii)

Avajaiset 23.1. klo 17

Näyttely avoinna 24.1. klo 13–17 ja 27.1.–30.1. klo 13–17

Galleria Ränni (Rautatienkatu 11, 90100 Oulu)

Avajaiset 26.1. klo 18

Näyttely avoinna 27.1.–2.2.

Vapaa pääsy! 

www.kulttuuribingo.wordpress.com 

www.kulttuurikauppila.fi

Tutustu myös

Näytä kaikki