Art Ii Biennaalin teema on tänä vuonna ”maan tieto”

Biennaali järjestetään Iissä 10.–14. kesäkuuta 2020. Ympäristö- ja yhteisötaidetapahtumaan haetaan mukaan taiteilijoita ja paikallista ohjelmaa.


Art Ii Biennaalin teema ‘maa’ kiinnittää erityisesti huomiota ‘maan tietoon’ eli siihen hiljaiseen viisauteen, jota luonnossa on. Maapallon kantokyky on koetuksella ihmisten toiminnan takia. Maan tiedolla tarkoitetaan luonnosta löytyviä toimintatapoja, kuten energian ja materian kierrättäminen, joista ihminen voi ottaa oppia. Biennaalin teosten ja ohjelman kautta pyritään rakentamaan ihmisen ja luonnon välistä yhteyttä uudelta pohjalta.

Tämän vuoden kuraattorit ovat Maria Huhmarniemi ja Ekaterina Sharova. Huhmarniemi ja Sharova ovat molemmat sosiaalisesti ja yhteiskunnallisesti orientoituneita taiteen asiantuntijoita, joita yhdistää kiinnostus ympäristön tilaan ja sen käsittelyn prosesseihin.

Art Ii Biennaalista Sharova ja Huhmarniemi toteavat: ”Olemme innoissamme, koska Ii on tällä hetkellä ainutlaatuinen paikka ilmastotekojensa ja tavoitteidensa takia. Uudenlainen sosiaalisesti ja ympäristöpoliittisesti sitoutunut taide ja paikkakunnan rooli ilmastotyön edelläkävijänä tukevat toisiaan.”

Ohjelmahaku seitsemänteen Art Ii Biennaaliin on auki helmikuun. Tapahtumaan haetaan kansainvälisessä haussa ympäristö- ja yhteisötaideteoksia, jotka käsittelevät maata tai liittyvät teemaan maan tieto. Art Ii Biennaalin yhteyteen haetaan myös paikallisten asukkaiden ja yhteisöjen tuottamaa ohjelmaa erillishaulla, jonka painopisteenä on paikallinen ympäristö.

Taiteilija – hae mukaan Biennaaliin täyttämällä englanninkielinen hakemus tästä.

Ehdota paikallista ohjelmaa osaksi Biennaalia tästä.

 

Art Ii Biennaali on kahden vuoden välein järjestettävä kansainvälinen taidetapahtuma, jota on järjestetty vuodesta 2008 alkaen. Tapahtuman tuottaa Taidekeskus KulttuuriKauppila, joka on osa Iin kunnan kulttuuripalveluja. Art Ii Biennaali käsittelee ajankohtaisia teemoja, osallistuu julkiseen keskusteluun taiteen keinoin ja yhdistää rohkeasti Iin kulttuuriperinnön ja nykytaiteen. Lisäksi keskeistä on paikallisen yhteisön ja kansainvälisten taidealan ammattilaisten kohtaaminen yhteisöllisen toiminnan kautta. Biennaalin paikkasidonnaiset teokset sijoittuvat pääosin Iin kuntakeskuksen alueelle. Yksi tapahtuman keskeisistä arvoista on kestävä kehitys niin ekologisesti, taloudellisesti, sosiaalisesti kuin kulttuurisestikin.

www.artii.fi 

Tutustu myös

Näytä kaikki