Anssi Hanhelan öljypastelleja KulttuuriKauppilassa kesällä 2023

Taidekeskus KulttuuriKauppilan kesänäyttely esittelee kokoelman oululaisen kuvataiteilijan Anssi Hanhelan töitä. Hanhelan teokset ovat mustalla ja sarkastisella huumorilla höystettyjä värikkäitä kuvaelmia elämästä.

Hanhelan töitä on ollut esillä näyttelyissä Suomessa ja ulkomailla vuodesta 1983 lähtien ja hän on saanut mm. Valto Pernun säätiön apurahan vuosina 2010 ja 2014. Hanhelan teoksia on Oulun ja Raahen kaupunkien, Haukiputaan kunnan, Wihurin rahaston sekä Kemin taidemuseon kokoelmissa.

”Miehen elämä on olemassaolon kamppailua todellisuuden ja omien herkkien tunteiden välillä. Miehen elämä on eksistentialistista hätää siitä, mikä muistiin piirtyneistä jäljistä on todellisuutta, mikä yksinäisyydestä johtuvan haaveilun ja voimakkaiden tunteiden värittämää. Kaikki kuitenkin on yhtä totta, vaikka ymmärränkin, että ympäröivä maailma hahmottuu vahvasti itseni kautta.”

Näyttely avoinna KulttuuriKauppilassa (Kauppilantie 15, 91100 Ii) 14.6.­­–29.7. ti–pe klo 12–17 ja la klo 11–16. Avajaiset 15.6. klo 15. Näyttelyyn on vapaa pääsy. 

 

Tutustu myös

Näytä kaikki