Yhteinen kieli -verkkonäyttely avattu

Taidekummityöskentely Pudasjärven SuomiStartissa huipentui naamioteatteriesitykseen ja työskentelyä esittelevään verkkonäyttelyyn.

Yhteinen matka Taidekummi Sanna-Maijan kanssa huipentui Pudasjärven SuomiStartissa pienimuotoiseen Yhteinen kieli –naamioteatteriesitykseen. Työskentelyssä olivat syksyn mittaan aktiivisesti mukana myös yksikön Lähdekummit. Naamiot valmistettiin Pudasjärven kansalaisopiston taideopettaja Vuokko Nymanin johdolla, musiikista vastasi musiikinopettaja ja muusikko Johanna Kilpijärvi, ja mukana työskentelyssä olivat myös Suomistartin opettajat Jenni Isola ja Mika Suonperä. Kokonaisuutta ohjasi ja draamatyöskentelystä vastasi Lähde! -hankkeen Taidekummi, teatteritaiteilija Sanna-Maija Karjalainen.

Yhteinen kieli –konseptin luominen on ollut osa Lähde! Taiteesta osallisuutta –hankkeen Taidekummi-toimintaa. Yhteinen kieli –konsepti kehitettiin yhdessä syksyn aikana. Toimintamallin tarkoituksena on yhdistää suomen kielen oppiminen ja taiteen tekemisen ilo, sekä tuoda esille kansainvälisyyttä ja eri kulttuureja.

Yhteistyössä ovat olleet mukana Pudasjärven kaupunki, Pudasjärven kansalaisopisto ja Suomistartti –ryhmä sekä Oulunkaaren kuntayhtymän ja Iin kunnan Lähde! Taiteesta osallisuutta –hanke.

Kuvia prosessin varrelta ja taltiointi syksyisestä esityksestä ovat nyt nähtävissä verkkonäyttelyssä Pudasjärven kaupungin sivuilla: www.pudasjarvi.fi/yhteinen-kieli-nettinayttely 

Kuva: Inka Hyvönen

Tutustu myös

Näytä kaikki