Victoria Veedell KKAiR 3/2020

Maaliskuun residenssitaiteilija, amerikkalainen kuvataiteilija Victoria Veedell tutkii töissään värien ja valon vaikutusta paikan käsitykseen.

Maalauksissaan maaliskuun residenssitaiteilija, amerikkalainen kuvataiteilija Victoria Veedell tutkii värien ja valon vaikutusta paikan käsitykseen. Veedellin tunnelmalliset maisemamaalaukset vangitsevat katoavia valon hetkiä luonnossa. Hänen töidensä ytimessä ovat tunnereaktiot ympäristöön, viitaten maisemiin joita emme välttämättä näe vaan tunnemme.

Veedell on maalannut maisemia monessa muodossa jo yli 20 vuoden ajan. Hän on alun perin kotoisin Texasista ja asuu ja työskentelee nykyisin San Franciscossa. Veedell on valmistunut taiteen kandidaatiksi Texasin yliopistosta, sekä suorittaa parhaillaan maisteriopintoja New Yorkin yliopistossa.

Matkustaminen on tärkeä inspiraatio ja osa Veedellin työskentelyä, sillä se mahdollistaa eri värisävyjen, värien ja tunnelmien tutkimisen ja vertailun eri paikoissa. Veedell on aikaisemmin ollut residenssitaiteilijana esimerkiksi Japanissa, Intiassa ja Islannissa. Hänen töitään on nähty näyttelyissä sekä Yhdysvalloissa että kansainvälisesti, ja hänen töitään on useissa yksityis- ja yrityskokoelmissa.

Tutustu myös

Näytä kaikki