Utajärven Torimakasiinin kesänäyttely 2021 | Lähde! -hanke

Tänä kesänä Torimakasiinissa on esillä Lähde! –hankkeen Taidekummi Tuomo Kangasmaan sekä Aimo ja Riitta Laitisen yhteisnäyttely.

Oulussa asuva, mediataiteen välineitä käyttävä kuvataiteilija Tuomo Kangasmaa on työskennellyt Taidekummina Lähde! -hankkeessa Oulunkaaren toimipisteissä Iissä ja Utajärvellä. Kangasmaa on koostanut Haaveet on mun vaatteet -näyttelyn valokuvista, jotka syntyivät Utajärven Toimintakeskuksessa kehitysvammaisten päivätoiminnassa toteutetun asuprojektin ohessa syksyllä 2020 ja keväällä 2021.

Osallistujat suunnittelivat ja valmistivat itselleen asun tai vaatteen. Osa niistä syntyi kierrättämällä vanhaa, osa tehtiin kaavoista ja kankaiden värjäyksestä lähtien. Ajatuksena oli luoda saatavilla olevista tekstiileistä jotain persoonallista – omien toiveiden ja haaveiden mukaista. Asuprojektiin osallistui kaiken kaikkiaan yksitoista henkilöä, joista näyttely esittelee kuusi muotokuvamaisina valokuvina.

Lisäksi näyttelyssä nähdään Riitta-Johanna ja Aimo Laitisen vasikka- ja satujussipuuveistoksia sekä Tarinaryijyjä ja niihin liittyviä tarinoita.

Lue lisää näyttelystä: www.utajarvi.fi

Näyttely avoinna 16.6.–7.8. ma-la klo 11–19 ja su klo 11–18. Suljettu juhannuksena 25-26.6. Utajärven Torimakasiini, Vanhatie 48 Utajärvi. Näyttelyyn on vapaa pääsy!

Avajaisia vietetään 16.6. klo 15–17:30. Avajaisissa livemusiikkia ja kahvitarjoilu, tervetuloa!

Tutustu myös

Näytä kaikki