Turvaa taiteesta | Lähde! -hanke

Lähde! Taiteesta osallisuutta -hankkeen paikkariippumaton Taidekummi Sanna-Maija Karjalainen on tutustunut taiteeseen yhdessä mielenterveyskuntoutujien kanssa.

Teatterintekijä, Taidekummi Sanna-Maija Karjalainen

Taide on lempeää päänsilitystä tänä aikana, jolloin meidän täytyy pysyä toisistamme erossa. Taide on turva. Taide on välittämistä.

On ilo kohdata ihmisiä, tuoda ihmisten arkeen mielekästä tekemistä ja kosketuksia taiteeseen.

Juuri nyt Taidekummina olo tuntuu erityisen arvokkaalta. On ilo kohdata ihmisiä, tuoda ihmisten arkeen mielekästä tekemistä ja kosketuksia taiteeseen. Ohjaamissani Lähde-taidetuokioissa tehdään itse taidetta ja nautitaan eri taidemuodoista. Juuri nyt tuokioissa teemme sanataidetta- ja maalaamme Iin Myötätuulen asiakkaiden kanssa.

Uskon, että taidetta kokemalla ja tekemällä alamme nähdä ympärillämme enemmän värejä ja nautimme niistä. Kuulemme musiikkia uusin korvin, puhdistumme, liikutumme – luomme uusia yhteyksiä toisiimme ja itseemme.

Motto: Pysähdyn ja pyrin haltioitumaan jostakin kauniista asiasta joka päivä, yksin tai yhdessä toisten kanssa, vaikka ihan pienen pienestä

Juttu on julkaistu alun perin LähdeLehdessä. Puolivuosittain ilmestyvä, erityisryhmille suunnattu LähdeLehti välittää Lähde! -hankkeen taideterveisiä Oulunkaaren eri kuntiin ja yksiköihin.

Tutustu myös

Näytä kaikki