Tony Sjöman KKAiR 6/2021

Residenssijaksonsa aikana Iissä Sjöman työstää muraalia KulttuuriKauppilaan.

Kesäkuun residenssitaiteilijamme Tony “Rubin” Sjöman on New Yorkissa asuva ja työskentelevä muralisti ja kuvataiteilija. Sjöman on työskennellyt ympäri maailmaa, ja hänen töitään on nähty näyttelyissä niin Yhdysvalloissa kuin Euroopassa.

Ruotsinsuomalaisen Sjömanin abstraktien geometristen töiden inspiraationa toimivat usein hänen skandinaaviset juurensa. Sjöman työstää niin maalauksia, grafiikkaa kuin installaatiota ja maalaa usein myös muille materiaaleille, kuten puulle ja metallille.

Sjöman on tehnyt yhteistyöstä useiden kaupallisten tahojen, kuten American Expressin, Marriott Hotelsin ja Heinekenin kanssa. Sjöman on tehnyt myös useita julkisia taideteoksia yhteistyössä tunnettujen yhdysvaltalaisten rakennuttajien kanssa.

Residenssijaksonsa aikana Iissä Sjöman työstää muraalia KulttuuriKauppilan studiorakennuksen seinään. Teos valmistuu kesän aikana, ja se julkistetaan yleisölle elokuussa osana IlmastoAreenaa. Residenssijaksonsa jälkeen Sjöman aloittaa muraaliprojektin Oulussa Raatin stadionilla Ruotsinsuomalaisen kulttuurilähetystön vieraana.

Tony Sjöman KKAiR 06/2021 Kuva: Inka Hyvönen

Tutustu myös

Näytä kaikki