Tiedote: Yritykset ja kyläläiset ovat mukana luomassa hyvinvointia taiteen avulla!

Tarpeettomasta syntyy taidetta ja osallisuutta, kun kierrätysmateriaalien hyödyntäminen tuo yritykset ja kyläläiset mukaan erityisryhmien taideprojekteihin Iissä ja Utajärvellä! Lähde! -hankkeen uusimmat taiteilijat Paula Suominen ja Oili Nissinen tarttuvat kierrätysteemaan sekä henkilökohtaisen osallisuuden että uusien polkujen avaamisen näkökulmista.

Kuvataiteilija Paula Suominen toivoo, että iiläinen voi tulevaisuudessa kohdata kävelyretkellään teoksen, jossa on mukana esimerkiksi hänen mummonsa vanha tassi. Paikallisilta kerättävät keramiikkalautaset ja ylijäämälaatat muuntuvat Suomisen ja Iin työhönvalmennuskeskuksen yhteisessä toiminnassa yksilöllisiksi mosaiikkiteoksiksi. Keramiikkakeräys on käynnissä kesän ajan ja lautasia sekä ylijäämälaattoja voi tuoda mm. Iin ja Kuivaniemen kirjastojen, Museokahvila Huilingin ja KulttuuriKauppilan keräyslaatikoihin. Mosaiikkipaja on osa Iihin rakennettavan taidetta, luontoa ja liikuntaa yhdistävän hyvinvointipuiston konseptin kehittämistä.

Utajärvellä kuvataiteilija Oili Nissinen tutustuttaa omaa polkuaan etsivät nuoret paikallisiin yrityksiin ja työpaikkoihin niissä syntyvän ylijäämämateriaalin ja jätteen kautta. Utajärven nuorten työpajatoiminnan ja etsivän nuorisotyön kanssa toteutettavassa Kota-pajassa nuoret tekevät vierailuja yrityksiin ja valmistavat saaduista materiaaleista taidetta erilaisin menetelmin. Sokkelopuu, Jurvelinin puutarha, Pipelife ja Muhoksen K-Rauta ovat jo ilmoittautuneet yhteistyökumppaneiksi, mutta muitakin nuorten työllistymisestä ja kierrätyksestä kiinnostuneita yrityksiä ja työyhteisöjä mahtuu vielä mukaan!

Paula Suominen ja Oili Nissinen työskentelevät molemmat Oulunkaaren kuntayhtymän ja Taidekeskus KulttuuriKauppilan yhteisessä, ESR-rahoitteisessa Lähde! Taiteesta voimaa arkeen -hankkeessa, jossa etsitään parhaita tapoja tuoda taidetta osaksi sosiaali- ja terveyspalvelujen arkea. Taiteen on jo todettu tuovan lisäarvoa sosiaali- ja terveyspalveluihin mm. osallisuuden, osaamisen kehittämisen ja yksilöllisen palvelun näkökulmista.

Lisätietoja: Projektipäällikkö Taija Sailio, +358 40 707 1403, taija.sailio@oulunkaari.com

Tutustu myös

Näytä kaikki