Taidepenkit virkistävat mieltä ja kehoa Pudasjärvellä

Pudasjärven työkeskuksen väki on syksyllä 2021 luonut Lähde! Taiteesta osallisuutta -hankkeen projektitaiteilija Talvikki Pisilän johdolla Pudasjärvelle uusia taidepenkkejä.

Lähde! Taiteesta osallisuutta -hankkeen toinen projekti on saatu päätökseen, ja Pudasjärvellä päästiin juhlistamaan taidepenkkien valmistumista!

Laajemman virkistysalueiden kehitystyön myötä Pudasjärven puistoalueille on hankittu uusia penkkejä, ja osana Lähde! -hanketta Pudasjärven työkeskuksella päästiin luomaan näistä aihioista taidepenkkejä! Pudasjärveläislähtöisen projektitaiteilijan Talvikki Pisilän johdolla työkeskuksen väki tuunasi valmiista penkkien aihioista taidepenkkejä mm. maalauksin ja puukoristein. Taidepenkeissä voi nähdä osallistujien ajatuksia Pudasjärvestä ja pudasjärveläisyydestä, ja muun muassa alueen luonto nousi vahvasti esiin projektissa. Esimerkiksi vaaleanpunaisen penkin ylijäämävanerista leikattuihin sydämiin on siirretty Pudasjärveltä mieleen nousseita kauniita ajatuksia!

Penkit koristavat Kurenalan lähiliikuntapuistojen tienoita ja luovat samalla tunnelmallisia huilaulupaikkoja puistojen käyttäjille.

Katso kuvia taidepenkkien julkistustilaisuudesta Pudasjärven kaupungin kuvagalleriasta täältä.

Kiitos yhteistyöstä Pudasjärven työkeskuksen asiakkaat ja henkilökunta, Karhupaja, Pudasjärven kaupunki, projektin toteutusta tukeneet paikalliset yritykset K-Rauta Pudasjärvi ja Kontio, projektitaiteilija Talvikki sekä kaikki muut projektiin osallistuneet!

Tutustu myös

Näytä kaikki