Simon toimintakeskuksessa luodaan uusi ympäristötaideteos Minna Kangasmaan johdolla

Lähde! Taiteesta osallisuutta –hankkeen projektitaiteilijaksi valittu kuvanveistäjä Minna Kangasmaa tulee luomaan yhteistyössä Simon toimintakeskuksen asiakkaiden kanssa Toivonpuiston alueelle uuden ympäristötaideteoksen ryhmän ideoiman puiston peikon pohjalta.

Simon projektitaiteilijaksi valittu Minna Kangasmaa on oululainen kuvanveistäjä, joka toimii aktiivisesti kuvataiteen kentällä paikallisesti, valtakunnallisesti ja kansainvälisesti. Hän on valmistunut kuvataiteen maisteriksi Taideyliopiston Kuvataideakatemiasta sekä suorittanut Lahden Taideinstituutissa kuvataiteilijan ammattikorkeakoulututkinnon, ja hänen teoksiaan on ollut esillä laajalti yksityis- ja ryhmänäyttelyissä Suomessa ja ulkomailla. Minna on tehnyt myös useita julkisia teoksia Oulun seudulle, viimeisimpänä Kiiminkipuiston koulun julkisivuteoksen Kunnianosoitus virtaaville vesille vuonna 2020. Minna on toiminut myös useissa taidekentän luottamustoimissa ja asiantuntijatehtävissä mm. Pudasjärven Hyvän Olon Keskuksen prosenttitaidehankkeessa taideasiantuntijana.

Minna on kiinnostunut yhteisöllisestä taiteen tekemisestä, ja hän työskenteli myös jo päättyneessä Lähde! Taiteesta voimaa arkeen -hankkeessa yhteistyössä Iin työhönvalmennuskeskuksen asiakkaiden kanssa. Yhteistyössä syntyi aikoinaan Illinsaaren ulkoilualueelta kaadetuista puista ainutlaatuiset Väreilyä-kaiteet Iin Suvantolan Lähde! -puistoon. Osana projektia hän perusti myös työhönvalmennuskeskukseen keramiikkapajan, jonka myötä käynnistyi Kirjo-taideteoksen luomisprosessi, jonka rakentuminen jatkuu työhönvalmennuskeskuksen yhteisön voimin edelleen.

Simon kunnassa on Lähde! Taiteesta voimaa arkeen –hankkeen (2017-2020) aikana ideoitu kuntalaisille yhteistä, taidetta ja hyvinvointia yhdistävää puistoa kuntalaisten käyttöön kunnostetun Toivontuvan alueelle. Minna tulee luomaan yhteistyössä paikallisen toimintakeskuksen asiakkaiden kanssa Toivonpuiston alueelle uuden ympäristötaideteoksen ryhmän ideoiden pohjalta. Toimintakeskuksen asiakkaat ovat aikaisemman kehitystyön aikana keksineet idean puiston peikosta, joka nyt projektin myötä herätetään henkiin. Projekti tullaan toteuttamaan yhteistyössä Simon toimintakeskuksen ja Simon kunnan kanssa.

Simon projekti liittyy Lähde! Taiteesta osallisuutta -hankkeen Yhteiset tilat -työpakettiin, jonka tavoitteena on kehittää osallisuuden menetelmiä tuomalla osallistujat vaikuttamaan taiteen keinoin kunnan yhteisiin, tärkeisiin tavoitteisiin.

Kuva: Tuomo Kangasmaa

Tutustu myös

Näytä kaikki