Residenssiohjelmien haku avoinna 5.5. saakka!

KulttuuriKauppilan residenssiohjelmien haku on avoinna 5.5. saakka! KK AiR tarjoaa oman studion rauhaa KulttuuriKauppilan idyllisessä jokimaisemassa. KK AiR palkkaa taiteilijoita työskentelemään yhteisöllisissä projekteissa mm. kehitysvammaisten, mielenterveyskuntoutujien ja maahanmuuttajien parissa!

KK AiR – Artist in Residence

KK AiR residenssiohjelma tarjoaa taiteilijalle työskentelyrauhaa luonnonläheisessä ilmapiirissä, mutta myös monia mahdollisuuksia taustatutkimuksen tekemisestä yhteisölliseen työskentelyyn. Residenssi on sopivan kaukana liikenteestä ja melusta, mutta hyvien kulkuyhteyksien varrella lähellä Oulunkin kulttuuritapahtumia. KulttuuriKauppilan residenssiin valitaan joka vuosi taiteilijoita kansainvälisen haun kautta. Jokaiselle taiteilijalle räätälöidään oma ohjelma residenssikaudelle. KK AiR: Vierailuaika vaihtelee yhden ja neljän kuukauden välillä. Vuokra on 400€/kk yksittäisiltä taiteilijoilta. Taiteilijapariskunnilta vuokra on 550€/kk. Vuokraan sisältyy 100€ vierailukohtainen ennakkovarausmaksu, jota ei palauteta peruutustilanteissa.

KK AiC – Artist in Community

Lähde! -taiteesta voimaa arkeen hankkeessa kehitettävä sosiaalisen taiteen residenssi tuo taiteilijoita työskentelemään ryhmien ja yhteisöjen parissa tiiviiden työskentelyjaksojen kautta. Syvällinen tutustuminen mahdollistaa taiteilijan osaamisen monipuolisen hyödyntämisen niin arjen mielekkyyden, hyvinvoinnin kuin yhteisöllisyydenkin näkökulmista.

Residenssitaiteilija työskentelee tietyn tai tiettyjen sosiaali- ja terveysalan yksiköiden yhteydessä noin kahden kuukauden residenssijaksolla, johon kuuluu tutustumista toimintaan, taiteellista työskentelyä ja sote-henkilöstön perehdyttämistä taidetoimintaan. Toiminta suuntautuu erityisesti mielenterveyskuntoutujien, kehitysvammaisten ja maahanmuuttajien palveluihin. Erityisen tärkeää on, että residenssitoiminta laajenee myös sote-yksikön seinien ulkopuolelle koskettaen yhteisöä laajemminkin. Haku sosiaalisen taiteen residenssiohjelmaan (KK AiC – Artist in Community) tapahtuu rinnakkain KulttuuriKauppilan vakiintuneen residenssiohjelman kanssa ja hyödyntää KulttuuriKauppilan asiantuntemusta taiteilijoiden valinnassa.

Haun myötä valituille taiteilijoille tehdään ehdotus residenssijaksosta, yhteistyökumppaneista, asuinjärjestelyistä ja materiaalibudjetista. Residenssitaiteilija on työskentelynsä aikana Oulunkaaren kuntayhtymän työntekijä ja hänelle maksetaan palkkaa 2350€ / kk (kokoaikainen työ) sekä tarjotaan majoitus yksityisessä huoneessa tai asunnossa. Työskentelypaikka voi olla Ii tai joku muu Oulunkaaren kuntayhtymän kunnista. Valittu taiteilija vastaa itse matkakustannuksista eikä hänelle makseta päivärahaa.

Hakeminen

Molempien ohjelmien haku toteutetaan samanaikaisesti, jonka johdosta hakulomake on englanniksi. Haku on kuitenkin avoin myös suomalaisille ja suomenkielisille taiteilijoille ja lomakkeen saa täyttää myös suomeksi!

Lomake on osoitteessa kkair.artcurator.io. Haku päättyy 5.5.2018 klo 23.59.

Täytä lomake ja liitä CV ja Portfolio PDF-muodossa.

Ilmoita kaikki ajankohdat, jolloin alustavasti pystyisit työskentelemään residenssissä. Voit ilmoittaa lisätietokentässä mikäli jokin ajankohta olisi erityisen soveltuva.

Liitä hakemukseesi alustava projektisuunnitelma. Suunnitelman ei tarvitse olla tarkka vaan kertoa millaisille lähtökohdille  työskentely perustuu.

Muista lähettää hakemuksesi! ”Send” -painike ilmaantuu kun kaikki lomakkeen kohdat on täytetty.

Taiteilijavalinnat tekee KulttuuriKauppilan jury ja KK AiC:n osalta myös Lähde! -hankkeen valitsijaryhmä. Valituille taiteilijoille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

 

 

Irina Vorona.19.10.2017. KulttuuriKauppila. Ii. Taustalla Pavlo Baltaziuk.
Sam Irwin. 5.2.2017. Kulttuurikauppila. Ii.

Tutustu myös

Näytä kaikki