Pyörähdys ja hyppy | Lähde! -hanke

Lähde! Taiteesta osallisuutta -hankkeen Taidekummi Heidi Ranta on toteuttanut taidetoimintaa Vaalaan etäyhteyksien avulla marraskuusta 2020 lähtien.

Tanssija, Taidekummi Heidi Ranta

Kun tanssinammattilainen sai tehtävän olla paikkariippumaton Taidekummi, kävi mielessäni ajatus, että näinköhän tästä mitään tulee. Liike on mahdollista toteuttaa etänä, mutta miten on kohtaamisen, kontaktin, koskettamisen, yhteisen tanssin laita. Positiivisesti asioihin suhtautuvana otin haasteen vastaan kokeakseni jotain uutta ja erilaistakin.

Etäily-ystävyys pääsi yllättämään minut toimivuudellaan sekä tarpeellisuudellaan.

Sain ensimmäiseksi Taidekummi -kohteekseni hellyttävän kehitysvammaisten asumisyksikön, Kotirannan Vaalasta, jonka myötä etäily-ystävyys pääsi yllättämään minut toimivuudellaan sekä tarpeellisuudellaan. Saan viikoittain kohdata, tanssia, olla luova ja taiteellinen Kotirannan asukkaiden kanssa. Alkuun skeptistä, vaikkakin positiivista mieltäni, on ilahduttanut kuinka Taidekummin kohtaamista odotetaan myös etäyhteyden päähän. Työni on saavuttanut ja koskettanut. Nyt voin nauttia matkasta ja iloita hetkistä, joita tämä erikoinen ajanjakso ja mielenkiintoinen työ eteeni antaa. 

Juttu on julkaistu alun perin LähdeLehdessä. Puolivuosittain ilmestyvä, erityisryhmille suunnattu LähdeLehti välittää Lähde! -hankkeen taideterveisiä Oulunkaaren eri kuntiin ja yksiköihin.

Tutustu myös

Näytä kaikki