Lähde! -hanke hakee projektitaiteilijoita

Lähde! Taiteesta osallisuutta -hanke hakee projektitaiteilijoita neljään (4) eri taidelähtöiseen tilojen kehittämisprojektiin. Näistä kaksi toteutetaan Iissä ja Pudasjärvellä sekä kaksi Utajärvellä. Projektit toteutetaan joulukuun 2022 puoleen väliin mennessä.

Lähde! Taiteesta osallisuutta -hanke toteuttaa toiminta-aikanaan (2020-2023) kymmenen (10 ) erilaista taidelähtöisiä menetelmiä hyödyntävää projektia. Taiteellisin menetelmin toteutettavat työpajat ovat suunnattu tukea tarvitsevassa elämäntilanteissa oleville ryhmille. Taideprojekteilla pyritään lisäämään ko. ryhmien osallisuutta ja kulttuurista hyvinvointia.

Etsimme nyt taiteilijoita vetämään neljä erilaista projektia kolmessa eri kunnassa:

 • Aluekehittämiseen Iissä
 • Moninaisen asumisen esilletuontiin Pudasjärvellä
 • Hyvinvointiraitin reitistön merkintäsuunnittelu tai taideteoksen luontiin Utajärvellä
 • ”Yhteisen Olohuoneen” käyttäjälähtöiseen suunnitteluun Utajärvellä

Projekteissa hyödynnettävä taidemuoto on vapaa. Taiteilija voi jättää tarjouksen yhteen tai useampaan projektiin. Mikäli sinulla on jo valmis menetelmä tai keksit uuden idean yhdessä toteutettavalle taideprojektille, jätä meille tarjouksesi 20.10.2022 mennessä. 

Tutustu liitteenä olevaan tarjouspyyntöön,
Tarjouspyynnön voit ladata tästä
Kysymykset tuli jättää pe 14.10.22 mennessä, ja tässä kysymykset vastauksineen:
 1. Tarjouspyynnössä vaaditaan Y-tunnus sekä Tyel- tai YEL-vakuutus. Onko niin, että tarjouksen voi jättää vain yrittäjänä toimiva taiteilija?
  Tarjouksen jättäjä voi olla työsuhteessa, yrittäjä tai talkootyön tekijä. Tällöin laskutus tapahtuu joko oman tai toisen yrityksen, yhdistyksen tai osuuskunnan kautta. Tarjouksen jättäjä tulee olla eläkevakuutettu projektitaiteilijatoiminnan osalta. Oman yrityksen kohdalla yleisin vakuuttamismuoto on YEL ja toiselle työsuhteessa olevalla Tyel. Esim. työosuuskunnat perivät Tyelin. Myös talkootyö yhdistykselle on sallittua. Tähän toimintaan tulee hankkia talkootyövakuutus.  Yksityishenkilö ei voi laskuttaa, sillä yksityishenkilöltä puuttuu Y-tunnus ja eläkevakuutus projektin osalta.
 2. Onko ” yhteisen olohuoneen” konkreettinen tila olemassa/tiedossa?
  Yhteisessä olohuoneessa ei ole vielä sovittua tilaa. Olohuonetta suunnitellaan sisätiloihin.
 3. Mikä on kommunikointikieli maahanmuuttajien kanssa?
  Maahanmuuttajien kanssa työskentelyssä ei ole kielivaatimuksia. Ryhmän osallistujien kielitasosta ei kuitenkaan ole tietoa.

Tutustu myös

Näytä kaikki