Projektitaiteilija Heidi Ranta ”Lomalla” FestiVaalassa ja unelmoimassa Iin kirjastossa

Kesän projektitaiteilijaksi valittiin tanssinopettaja ja tanssitaiteilija Heidi Ranta, joka järjesti tanssitempauksen Vaalan torilla asumisyksikkö Kotirannan kanssa ja kehitti Iin kirjaston toimintaa nuorten kanssa.

Projektitaiteilija Heidi Ranta valittiin kahteen taideprojektiin:

Kesäkuun projektissa luotiin kehitysvammaisten asumisyksikkö Kotirannan kanssa osallistava tanssiesitys ”Lomalla”, joka esitettiin Vaalan torilla ke 29.6.2022. Teoksessa haettiin tanssin kautta askeleihin kepeää lomatunnelmaa helpon ja yksinkertaisen koreografian myötä, ja se opetettiin myös kaikille halukkaille paikan päällä. Musiikista huolehti JVG feat Raappanan kanssa biisillä Kran Turismo. Tanssitempaus oli osa FestiVaalan ohjelmistoa https://festivaala.fi
”Loimme Kotirannan asukkaiden kanssa koreografian kesäisestä uintireissusta koko kansalle opeteltavaksi. Liikkeet suunniteltiin yhdessä, ja niistä muotoutui aurinkoinen uintireissu. Esityksen kruunasi yhdessä valmistetut asut sekä Lähteen pisaraiset pyyhkeet. Itse päivä oli kuumaakin kuumempi, mieli virkeä ja tanssijalkaa vipatti niin esiintyjillä kuin osallistujillakin.”
-Heidi Ranta

 

Elokuussa toteutettiin tanssitaiteilija Heidi Rannan vetämänä Iin kirjastoprojekti nuorille. Siinä etsittiin taiteen avulla vetovoimatekijöitä, joilla kirjastoon astumisen kynnystä voitaisiin laskea. Tuotoksena saatiin paikalleen suunniteltu tilaehdotelma sekä unelmakartat, joista heti tartuttiin ideaan kahvikoneesta. Se sisällytettiin tulevaan budjettiin.

”Nuoret löysivät projektin myötä uuden tavan nähdä kirjasto, ja taisipa joku saada myös ajatuksen työskennellä kirjastossa. Ideat olivat konkreettisia ja helposti toteutettavissa.”
-Heidi Ranta

Tutustu myös

Näytä kaikki