Open studio & Artist talk: Zeynep Kaynar | 17.3.2022

Maaliskuun residenssitaiteilijan Zeynep Kaynarin taiteilijatapaaminen ja taiteilijaresidenssin avoimet ovet KulttuuriKauppilassa torstaina 17.3. klo 14 – 15. 

KulttuuriKauppilan vastaava tuottaja Jetta Huttunen keskustelee residenssitaiteilija Zeynep Kaynarin kanssa taiteilijan työstä ja meneillään olevista projekteista. Keskusteluosuus on katsottavissa myös verkossa klo 14:30 alkaen.  Keskustelun kieli on englanti.

Yleisö on tervetullut sekä paikan päälle KulttuuriKauppilaan että seuraamaan keskustelua verkossa! Tilaisuudessa kahvitarjoilu.

Aika: torstai 17.3. klo 14 – 15
Paikka: KulttuuriKauppila (Kauppilantie 15, 91100 Ii) ja verkossa osoitteessa https://youtu.be/54TeTgaWMTI

Vapaa pääsy, lämpimästi tervetuloa! 

ZEYNEP KAYNAR  
http://zeywashere.com
Zeynep Kaynar on turkkilainen kuvataiteilija, joka asuu ja työskentelee Tampereella. Hänen monialainen taiteellinen työnsä keskittyy usein ihmisen ja kaupungin sekä ihmisen ja luonnon välisiin suhteisiin, ja työskentelyssään hän hyödyntää muun muassa valokuvausta, maalausta, piirroksia ja installaatioita. Kaynar on valmistunut taiteen maisteriksi Sabancin yliopistosta Istanbulista. Vuonna 2020 hän muutti Suomeen opiskellakseen elinikäisen oppimisen ja kasvatuksen koulutusohjelmassa Tampereen yliopistossa. Hänen töitään on nähty näyttelyissä Suomessa ja ulkomailla, ja hänen seuraava yksityisnäyttelynsä avautuu Galleria Uudessa Kipinässä Lahdessa maaliskuun lopulla.

Taiteellisen työnsä lisäksi Kaynar on työskennellyt moninaisissa tehtävissä taiteen, kulttuurin ja koulutuksen parissa. Hänen kiinnostuksensa kieltä kohtaan on lähtöisin taidehistorian sekä visuaalisen kulttuurin opinnoista, ja kasvatustieteiden tutkimus on puolestaan ruokkinut kiinnostusta päivittäisen visuaalisen kielen sosio-kulttuurista puolta kohtaan. Sarjassa Sleeping: A Performative Process (SAPP) Kaynar yhdistää taiteellista tutkimusta sosio-kulttuuriseen oppimisteoriaan tutkiakseen päivittäisiä rutiineja ja unirytmejä. Abstraktin visuaalisen kielen hyödyntämisessä teossarjassa on samankaltaisuutta täysin uuden kielen oppimisen kanssa.

Kuva: Antti J. Leinonen

Tutustu myös

Näytä kaikki