Mirte Bogaert & Menzo Kircz KKAiR 10/21

Lokakuun residenssitaiteilijat Mirte Bogaert ja Menzo Kircz työstävät Iissä yhteistä projektiaan ''Other People''.

Projekti Other People sai alkunsa Mirte Bogaertin and Menzo Kirczin tavatessa sattumalta työpajassa Pariisissa vuonna 2019. Other People on pitkäaikainen yhteistyöprojekti, jonka aikana taiteilijat tutkivat työn ja ammatinharjoittamisen käsitteitä esittävien taiteen kentällä. Projektin kautta taiteilijat pyrkivät kohdistamaan huomion lyhytaikaisesta, valmiisiin esityksiin ja uusiin teoksiin keskittyvästä työskentelystä pitkäjänteiseen, tuottamattomaan työhön. Tällä tavoin he luovat tilaa tutkia ja muotoilla ajatusta siitä, mitä työ esittävien taiteiden kentällä voi olla, jos työ ei tähtää ensi-iltaan, työn loppuunsaattamiseen tai sen myymiseen. Taiteilijoiden tavoitteena on keskittyä ainoastaan työhön itsessään, ja ymmärtää mitä tämä tarkoittaa. Projektin kesto on vähintään kaksikymmentä vuotta, ja jaettujen työskentelyjaksojen välissä taiteilijat jatkavat tahoillaan omaa työskentelyään.

Mirte Bogaert on belgialainen tanssija ja koreografi, joka asuu ja työskentelee Bergenissä Norjassa. Bogaert kehittää esittävien taiteiden projekteja, joissa hän hyödyntää erilaisia tapoja integroida keho, liike, ääni, valo ja teksti toisiinsa. Bogaert on kiinnostunut erityisesti kielen ja kehon yhteydestä ja kääntämisestä materiaalin tuottamisen lähteenä. Bogaert on valmistunut School of New Dance:stä Oslosta 2014, ja viimeistellyt opintonsa P.A.R.T.S.:in Research Studios:sa Brysselissä 2018.

Menzo Kircz on teatterintekijä ja esiintyjä, joka asuu ja työskentelee Amsterdamissa Alankomaissa. Hän pyrkii usein työskentelyssään ymmärtämään maailmaa sen dekonstruktion ja jälleenrakennuksen kautta. Kircz uskoo, että mielikuvitus on poliittinen taito, joka on vaarassa hävitä kuvien täyttämässä maailmassa. Taito, jota tarvitsemme luodaksemme maailmasta paremman paikan. Kircz on valmistunut Ghentin Royal Academy of Fine Arts:sta.

Tutustu myös

Näytä kaikki