Makiko Nishikaze KKAiC 4-5/2019

Huhti-toukokuussa japanilainen säveltäjä ja pianisti Makiko Nishikaze työstää Oulunkaaren kuntayhtymän asumispalvelujen ryhmäkodin asiakkaiden kanssa yhteistyössä projektia ”Kuunnellen Iissä”.

Makiko Nishikaze on japanilainen, Saksassa työskentelevä säveltäjä ja pianisti. Hän on jo pitkään ollut kiinnostunut musiikin suhteesta sitä ympäröivään tilaan. Esityksissään hän hyödyntää tilaa itsessään instrumenttina, joka yhdistää visuaaliset ja akustiset vaikutelmat yhdeksi kokonaisuudeksi. Työssään Nishikaze käyttää usein hyväkseen perinteisten soitinten lisäksi myös arkipäiväisiä esineitä ja materiaaleja. Viime aikoina Makiko on työskennellyt myös videotaiteen parissa luoden ”visuaalisia sävellyksiä” – usein ilman ääntä – mikä on uusi kehityssuunta hänen taiteelliselle työskentelylleen. Hän on työskennellyt opettajana useissa sosiaalisen taiteen projekteissa sekä pitänyt kokeellisen musiikin seminaareja ja työpajoja opiskelijoille, opettajille, amatöörimuusikoille ja lapsille.

KulttuuriKauppila Artist-in-Community -residenssijaksonsa aikana Makiko työstää Oulunkaaren kuntayhtymän asumispalvelujen ryhmäkodin asiakkaiden kanssa yhteistyössä projektia Kuunnellen Iissä, jossa hän mm. tutkii japanin ja suomen kielten soinnullisia yhteneväisyyksiä. Makiko järjestää myös kävelykierroksia, joiden aikana tutkitaan ympäröivän luonnon ääntä ja pyritään vangitsemaan se visuaalisin keinoin.

Nishikaze esittelee taiteellista työskentelyään KulttuuriKauppilan sosiaalisen taiteen residenssin avajaisissa 17.4.2019 klo 16–18. Vapaa pääsy, tervetuloa! 

Tutustu myös

Näytä kaikki