Luonnon Äärellä -näyttely Vaalan kirjastossa

Vaalan kirjastossa on koettavissa taidenäyttely Luonnon Äärellä 2.6.- 23.6.2022 välisen ajan. Näyttelyssä on esillä Vaalan mielenterveyskuntoutujien päivätoiminnan osallistujien valokuvia, kollaaseja, maalauksia ja sanataideteoksia kevään taidetuokioilta. Taidetuokioiden vetäjänä on toiminut taidekummi Sanna-Maija Karjalainen.

Luonto on valikoitunut näyttelyn teemaksi, koska luonto on näyttelyn tekijöille tärkeä ja yhdistävä voimavara ja teema. Vaalan mielenterveyskuntoutujien päivätoiminnalla ei ole tällä hetkellä omia kokoontumistiloja, jolloin he kokoontuvat Lähde! –hankkeen toiminnan puitteissa väistötiloissa hiihtomajalla. Tilat ovat rajoittaneet toimintaa, ja siitä johtuen ryhmä on päättänyt kokoontua taiteilemaan luonnossa. Luonnon äärellä työskentely on ollut avaavaa ja virkistävää, ja ollut osaltaan elämys toiminnassa.

Lähde! -hankkeen keskiössä ovat palkatut Taidekummit, jotka suunnittelevat ja toteuttavat voimavarakeskeistä taidetoimintaa. Tavoitteena on luoda ilmapiiri, joka mahdollistaa onnistumisen tunteita itseilmaisun ja omien unelmien hahmottamisessa.  Taidekummien ajatus on, että taide kuuluu kaikille. Taide tekee näkyväksi ihmisiä, jotka eivät usein ole näkösällä. Kaikki saavat ja osaavat tehdä taidetta.

Tutustu myös

Näytä kaikki