Lähde! -hankkeessa uusia tekijöitä

Lähde! –hankkeessa on vaihtunut henkilöstö. Hankkeen viimeiseksi vuodeksi on valittu tiimi, jossa jokainen tuo oman osaamisensa hankkeen paketointiin.

Lähde! -hankkeesta puhuttaessa putkahtaa ensimmäisenä mieleen projektipäällikkö Heidi Jäärnin ja asiantuntijakoordinaattori Inka Hyvösen nimet. He ovat tehneet uraauurtavaa työtä hyvinvointitaiteen eteen, ja sitä kautta levittäneet Lähde! -hanketta hyvin tunnetuksi pohjoisen alueella. Heidän tiimissään on työskennellyt myös projektiassistentti Arja Packalén. Kolmikon siirtyessä uusiin haasteisiin on hankkeeseen kasattu uusi tiimi.


Lähde! -hankkeen projektipäälliköksi on valittu iiläinen Sanna Juutinen. Sanna on pitkän linjan projektikonkari Oulunkaaren kuntayhtymän kehittämishankkeissa. Hän tuntee alueen yksiköt ja ihmiset, sekä ESR-hankehallinnon kuin omat taskunsa. Sannan vahvuus on koordinointikyky; hän osaa yhdistellä toiminnot ja tekijät toisiinsa.

”Olen jo aiemmin työssäni päässyt näkemään taiteen hyvinvointivaikutuksia, ja sen kautta olen sisäistänyt, että taide kuuluu kaikille. On hienoa päästä työskentelemään näin monipuolisessa ja osaavassa tiimissä. Oulunkaari on edelläkävijä monessa asiassa, joten tunnen, että tässä työssä voimme helposti viedä asioita konkreettisesti eteenpäin.”

Sanna vastaa hankkeen suunnittelusta, toimenpiteiden toteutumisesta sekä hankehallinnosta. Toisin sanottuna Sannan tehtävänä on hallita hankkeen kokonaiskuvaa.


Asiantuntijakoordinaattorin saappaisiin astui torniolainen luovan alan yrittäjä Elina Stoor. Elina on kerännyt kokemusta myös kuntasektorilta työskennellessään Kemi-Tornio alueen kehittämiskeskuksessa Kulttuurikoordinaattorina. Elina tuo hankkeeseen palvelumuotoilullista ja viestinnällistä osaamista.

”On virkistävää, että saan työssäni hyödyntää sekä yrittäjä- että kulttuuritaustaa.  Ajattelen, että suurin tehtäväni tässä työssä on karsiminen: pyrin selkeyttämään sekä viestejä että toimintoja, jotta asiat saadaan sujuvasti kasvuun.”

Elinan tehtävänä on vastata hankkeen viestinnästä, sekä mallintaa ja jalkauttaa Taidekummitoimintaa. Elina työparina toimii Taidekummi Heidi Ranta.


Kempeleessä asuva Heidi Ranta on toiminut Taidekummin tehtävässä marraskuusta 2020 lähtien. Heidillä on monipuolinen työkokemus tanssitaiteilijana erilaisissa organisaatioissa, ja hän on kartuttanut kokemusta taiteen soveltamisesta erityisryhmien kanssa. Heidi tuo hankkeeseen vahvan näkemyksen taiteen pedagogista mahdollisuuksista.

”Koen olevani parhaimmillani erilaisten ihmisten keskellä. Minulla on kyky ja taito ottaa tilanteet sellaisena kuin ovat, enkä hätkähdä vähästä. Taidekummin ja tanssinopettajan työssä olen nähnyt, kuinka silmät syttyvät säteilemään itseilmaisun kautta. Se antaa uskoa, että olen juuri oikeassa työssä.”

Heidin työnkuva on kaksiosainen. Hän jatkaa Taidekummina, sekä aloittaa Taideasiantuntijan tehtävässä Elinan työparina ensi syksystä lähtien.


Oululainen Maija Suomela on aloittanut projektiassistentin tehtävässä. Maija on tuore tradenomi, ja hänellä on monipuolista kokemusta erilaisista toimistotehtävistä. Maija loistaa tarkkuutta ja huolellisuutta vaativissa tehtävissä.

” On ollut hienoa päästä mukaan osaksi hanketta, jonka näen merkityksellisenä. Monipuolinen työnkuva hankehallinnollisten ja viestinnällisten tehtävien parissa kiehtoo minua, ja saan oppia työssäni joka päivä jotain uutta.”

Maija on Sannan työpari hallinnollisissa tehtävissä.

Kuvaaja Jaani Föhr

Tutustu myös

Näytä kaikki