Kauhutaidetta esillä IIK!! –kauhuelokuvafestivaaleilla

Lokakuisilla kauhuelokuvafestivaaleilla nähdään Lähde! Taiteesta osallisuutta -hankkeessa syntyneitä teoksia iiläiseltä kauhutaiteilija ”Johannes Kostajalta”.

Kauhu on aiheena inspiroinut Lähde! Taiteesta osallisuutta –hankkeen osallistujia, ja IIK!! –kauhuelokuvafestivaaleilla esillä olevat maalaukset ovat kauhutaiteilija ”Johannes Kostajan” käsialaa.

Työt ovat valmistuneet Iin mielenterveyskuntoutujien päivätoimintakeskus Myötätuulessa Taidekummi Sanna-Maija Karjalaisen johdolla. Taidekummitoiminnan osana on kokeiltu eri taidemenetelmiä, kerrottu kauhutarinoita ja haettu innoitusta kauhumusiikista ja eri materiaaleista. Yksilötoiminta on mahdollistanut syvällisen paneutumisen osallistujan kiinnostuksenkohteisiin. Yhteistyö Taidekummi Sanna-Maijan kanssa on alkanut Myötätuulessa jo syksyllä 2020 etäyhteyksin, ja nyt pitkäaikaisen työskentelyn tuloksia päästään tuomaan esille osana festivaalia.

IIK!! juhlii tänä vuonna 20. toimintavuottaan, ja kolmipäiväisenä järjestettävän festivaalin ohjelmistossa tullaan näkemään elokuvanäytöksiä, teatteria ja kauhutaidetta. Juhlavuoden festivaalia vietetään poikkeuksellisesti Iin urheilijoiden historiallisella maamiesseuran talolla Rysällä, joka on aikoinaan toiminut myös elokuvateatterina.

Maalaukset: Merikäärme (2021) ja IIK! (2021), taiteilija Johannes Kostaja

Tutustu myös

Näytä kaikki