Jaakko Autio: Piste Iin päälle | 17.7. – 31.7.2021

Residenssivierailunsa aikana KulttuuriKauppilan heinäkuun residenssivieras Jaakko Autio on työstänyt monikanavaista ulkotilaan sijoittuvaa ääni-installaatiota. Teoksen avajaiset 16.7. klo 17–18.

Taidekeskus KulttuuriKauppilan heinäkuun residenssivieras Jaakko Autio on helsinkiläinen äänitaiteilija ja äänisuunnittelija. Autio on lähtöisin Ylivieskasta, mutta vietti lapsuudessaan myös useita vuosia Senegalissa. Senegalissa vietetty aika on jättänyt jäljen ja on läsnä Aution tavassa hahmottaa todellisuutta ja luoda taidetta. Autio kuvaakin perimmäisen kotimaansa olevan nimenomaan musiikki.

Autio on työskennellyt äänisuunnittelijana niin useissa laitosteattereissa, kuin myös taiteen vapaalla kentällä yhteistyössä esimerkiksi tanssiteattereiden kanssa. Autio toimii myös koollekutsujana suurissa ääni-installaatioissa, joita hän on tuottanut erilaisten yhteisöjen, kuten esimerkiksi kuorojen kanssa. Autio tutkii usein töissään erityisesti ihmisen suhdetta toiseen. Toiseus voi ottaa useita eri muotoja, ja voi tarkoittaa esimerkiksi toista ihmistä, toista aikaa tai maailmaa. Autiota kiehtoo toiseutta kohti meneminen ja vieraan rajapinnan äärellä viipyily. Kun tuttu ja vieras hankautuvat toisiaan vasten, syntyy uutta kokemuksellista tietoa siitä, keitä me olemme ja miltä elämä tuntuu.

Residenssivierailunsa aikana Iissä Autio on työstänyt KulttuuriKauppilaan monikanavaista ulkotilaan sijoittuvaa ääni-installaatiota.

 

Piste Iin päälle –installaation avajaiset perjantaina 16.7. klo 17 – 18. 

Installaatio avoinna KulttuuriKauppilan piha-alueella 17.7. – 31.7.

Lauluimprovisaatio: Jaakko Autio ja Hilla Väyrynen

Vapaa pääsy, tervetuloa!

www.jaakkoautio.com

Tutustu myös

Näytä kaikki