Heinäkuun residenssivieras on kuraattori, kirjailija ja taiteentutkija Mike Watson

Watson on kiinnostunut taiteen saavutettavuudesta ja siitä, miten taiteella voitaisiin edistää osallisuutta.

Oululaistunut kuraattori, taidekriitikko ja tutkija Mike Watson on heinäkuun residenssivieras Taidekeskus KulttuuriKauppilassa. Mike on kirjoittanut lukuisiin eurooppalaisiin taidejulkaisuhin ja hän on kuratoinut tapahtumia mm. Venetsian Biennaaliin. Hänen uutta mediaa käsittelevä teoksensa Can the Left Learn to Meme?: Adorno, Video Gaming, and Stranger Things ilmestyi viime vuonna.

Niin kuraattorina, taidetuottajana kuin tutkijanakin Miken kohteena ovat taiteen ja politiikan moninaiset kytkökset. Hän on erityisen kiinnostunut taiteen saavutettavuudesta ja siitä miten taide ja taidetuotanto saadaan avoimeksi kaikille ja miten taiteella voitaisiin edistää osallisuutta. Mike on tarkastellut teksteissään uuden median mahdollisuuksia laajemminkin. ”Taidemaailman olisi syytä avautua uusille osallistumisen tavoille. Internetissä näemme valtavasti erilaisia tapoja tuottaa kulttuuria ja osallistua luovaan tuotantoon. Tämä suuntaus muuttaa mahdollisesti taidemaailmaa tulevaisuudessa suurestikin.”

Mike työskentelee residenssissä uusimman kirjaprojektinsa Down and out in the art world parissa. Mike nauttii residenssiä Iin seudun luonnonrauhasta ja mahdollisuudesta keskittyä kirjoittamiseen. Toisaalta myöskään aktiivisen paikallisen taidekentän toiminta ei ole jäänyt häneltä huomaamatta. ”Olen vaikuttunut pienen paikkakunnan taidetuotannon laadusta ja koko yhteisön sitoutumisesta taide- ja kulttuurituotantoon. Kunnan mittavan panoksen lisäksi täällä toimii aktiivinen itseorganisoitunut taitelijayhteisö, joka on paikkakunnan taidetoiminnan vahva voima.”

Tutustu myös

Näytä kaikki