Taiteilijahaku: Lähde! -puisto

Taiteilija – tule luomaan taidetta Lähde! -puistoon!
Taiteilijahaku: Lähde! -puisto

Lähde! Taiteesta voimaa arkeen -hanke tuo taiteen osaksi sosiaali- ja terveyspalveluja Oulunkaaren kuntayhtymän eli Iin, Simon, Vaalan, Utajärven ja Pudasjärven alueella. Hankkeen yhtenä tavoitteena on luoda julkisia tiloja taiteen ja hyvinvoinnin ympäristönä hyödyntävä Lähde! -puistokonsepti. Konseptia pilotoidaan Iin Suvantolan alueella Iin Lähde! puistossa. Puiston suunnitteluun on osallistettu taiteen keinoin alueen asukkaita, asiakkaita ja henkilöstöä mm. mielenterveyskuntoutujien, kehitysvammaisten ja vanhusten toiminnoista. Alueen suunnittelu jatkuu yhteistyössä Iin teknisen toimen kanssa aluesuunnitelman laatimisella. Puiston rakennustyöt aloitetaan kesällä 2018.

Etsimme taiteilijoita Iin Lähde! -puiston toteuttamiseen ja konseptin kehittämiseen! Ensisijaisesti etsimme kahta taiteilijaa, joista yksi keskittyy puiston rakenteisiin integroituun taiteeseen ja toinen julkiseen teokseen.

Taiteilijan tehtävänä on:

• Tuoda omaa asiantuntemustaan Lähde! -puistojen konseptin kehittämiseen ja puistosuunnitelman laatimiseen.

  • Osallistua puiston suunnittelutiimin työskentelyyn (esim. suunnitelman kommentointi, osallistavat tapahtumat).
  • Toimia asiantuntijana ja mahdollisesti puhujana hankkeen tilaisuuksissa.
  • Suunnitella puistoon tulevaa julkista taidetta:
    • puiston rakenteisiin integroitu taide, esim. puurakenteiden, kuten taukopaikan tai pitkospuiden toteuttaminen taiteen keinoin tai puiston yleisilmeen luominen ja sen soveltamiskohteiden määrittely. Toteutus yhteistyössä Työtä luonnosta Iissä -hankkeen ja Iin työtoiminnan kanssa.
    • puiston keskusosaan sijoittuva teos; suunnittelu ja toteuttamisen valmistelu, toteutus myöhemmin erillisellä budjetilla (riippuvainen tulevasta rahoituksesta).

Taiteilija palkataan Oulunkaaren kuntayhtymän työntekijäksi. Yhdelle taiteilijalle on varattu kahden kuukauden kokoaikaiseen työhön 2350€/kk mutta käytännössä tehtävä jakautuu osa-aikaisena kevään ja kesän 2018 ajalle. Tarkemmasta aikataulusta ja muusta budjetista sovitaan valittujen taiteilijoiden kanssa. Edellytämme taidealan koulutusta tai muuta vastaavaa pätevyyttä ja kokemusta julkisen taiteen projekteista. Arvostamme erinomaisia yhteistyötaitoja ja kykyä itsenäiseen työskentelyyn. Työ edellyttää valmiutta työskennellä ja osallistua tapahtumiin Oulunkaaren kuntayhtymän alueella, ensisijaisesti Iissä. Myös etätyöskentelystä voidaan sopia. Työsuhteissa noudatetaan määräaikaisiin työsuhteisiin sovellettavia koeaikoja. Pidätämme oikeuden jättää paikat täyttämättä.

Lähetä hakemuksesi, alustava suunnitelma teoksesta, CV ja portfolio (max 2 MB, max 6 teoskuvaa) PDF-tiedostoina 19.3. klo 10.00 mennessä os. sanna.juutinen@oulunkaari.com. Otamme vastaan ainoastaan sähköisiä hakemuksia. Haastattelut pyritään järjestämään 22.3.2018.

Hakutiedot myös os. https://www.kuntarekry.fi/fi/tyopaikka/170722

Lisätietoja:

Projektipäällikkö Taija Sailio

040 7071 403, puheluajat: pe 2.3. klo 12-15 ja ma 12.3. klo 9-12

taija.sailio@oulunkaari.com

www.oulunkaari.com/lahde  

www.facebook.com/lahdetaide

Tutustu myös

Näytä kaikki