States of Winter 

Näyttely ”States of Winter” Taidekeskus KulttuuriKauppilassa esittelee töitä Maja Ingerslevin ”Whiteout” projektista, jota hän on vienyt eteenpäin KulttuuriKauppilan residenssijaksonsa aikana.
States of Winter – Maja Ingerslevin näyttely ja luento 

”States of Winter” on installaatio, joka koostuu paperista leikatuista, suomen lumisesta maisemasta inspiraationsa saaneista osista. Paperiset osat kuvastavat vettä sen erilaisissa jäätyneissä muodoissa.

Sarjaan ”Whiteout” Ingerslev on kuvannut pohjoiseen maisemaan asetettuja valkoisia paperista leikattuja kappaleita. Pohjoismaissa talvella on oma arvonsa ja erityinen vaikutuksensa alueen kulttuureihin. Talven vaihtelevien lämpötilojen luoma todellisuus on myös yhteistä kaikille pohjoismaille. Näyttely sisältää myös töitä, jotka Ingeslev on valmistanut Mustadinda residenssissä Suomessa, Kunstnarhuset Messenissä Norjassa ja Sim residenssissä Islannissa.

Avajaiset perjantaina 23.3 sisältävät taiteilijan luennon klo 17-18 ja avajaisjuhlan klo 18-19 Taidekeskus KulttuuriKauppilassa. Tervetuloa!

Näyttely on avoinna 24.- 29.3. la-su klo 11-15 ja ma-to klo 13-18. Vapaa pääsy!

Näyttely on osa Art Ii Biennaalin ennakko-ohjelmaa ja taiteilija on saanut avustusta Pohjoismaisen kulttuuripisteen liikkuvuusohjelmasta.

Maja Ingerslev on tansakalainen, Aarhusissa asuva kuvataiteilija. Hän on opiskellut The Jutland Academi of Artissa  1997- 2002. Lavastetut valokuvat, videot ja paperista valmistetut installaatiot kuvastavat luontoon, kulttuuriin, näkyvyyteen ja häviämiseen, mielikuvitukseen ja todellisuuteen, kuolemaan ja ja luomiseen liittyviä teemoja. Hienovaraiset työt tarkastelevat suhdettamme luontoon ja siitä tekemiämme havaintoja. Työ keskittyy luonnon runolliseen arvoon aikana, jolloin muutokset luonnossa johtuvat muutoksista ilmastossa.

Tutustu myös

Näytä kaikki