Cheryl J.Fish KK AiR 9/2018

Syyskuussa KulttuuriKauppilan residenssissä newyorkilainen Cheryl J.Fish!

KulttuuriKauppila toivottaa residenssiinsä syyskuuksi newyorkilaisen Cheryl J.Fishin.

Cheryl J.Fish on runoilija, kaunokirjailija ja tutkija, joka opettaa ympäristöoikeutta, kirjoittamista, kirjallisuutta ja sukupuolitutkimusta New Yorkin Borough of Manhattan Community Collegessa. Hän opetti Amerikan kirjallisuuden ja elokuvatuotannon ympäristöoikeutta Fulbright –stipendin saaneena professorina Tampereen yliopistossa vuonna 2007, ja tapasi samalla matkalla saamelaisia elokuvantekijöitä Tampereen filmifestivaaleilla. Tapaamisesta lähtien hän on kirjoittanut ja julkaissut kirjoitelmia siitä, kuinka saamelaiset elokuvantekijät ja valokuvaajat reagoivat kaivosteollisuuteen ja syntyperäänsä sekä kulttuurin ja identiteetin säilyttämisen tärkeyteen arktisen Fennoskandian alueella.

Seuraavaksi hän suunnittelee työskentelevänsä runouteen liittyvän käsikirjoituksen, Gulf of Finland, parissa, joka tarkastelee hänen omia kokemuksiaan ja ystävyyssuhteitaan Suomessa vietelty ajalta, rinnastettuna kalevalaiseen myyttiin ja saamelaiseen kosmologiaan. Hän aikoo myös kirjoittaa novelleja. Fishiltä ovat ilmestyneet seuraavat kaunokirjalliset teokset: Iron Horse Literary Review, From Somewhere to Nowhere: The End of the American Dream, (Autonomedia Press, 2017) ja Liars League NYC. Hänen runojulkaisunsa sisältävät myös poesiavihon Make It Funny, Make it Last (#171, Belladonna, 2014), ja lisäksi hänen runojaan on ilmestynyt aikakauslehdissä ja runokokoelmissa kuten The Bloomsbury Anthology of Contemporary Jewish American Poetry; Hanging Loose; Terrain.org; New American Writing; Santa Monica Review, Reed Magazine.

Hän on iloinen mahdollisuudesta luoda jotain uutta KulttuuriKauppilan residenssioleskelunsa aikana. Lisäksi hän odottaa muiden taiteilijoiden ja paikallisten ihmisten tapaamista sekä tutkimusretkiä ympäröivään luontoon.

Tutustu myös

Näytä kaikki