Chenipe KKAiR 12/2020

Joulukuun residenssitaiteilija on serbialainen Andreja Krstić alias Chenipe

Joulukuun residenssitaiteilija Andreja Krstić alias Chenipe on serbialainen taiteilija, joka työskentelee muraalien, maalauksien ja veistosten parissa.

Chenipe on valmistunut maisteriksi vuonna 2017 Belgradin Taideyliopistosta. Tutustuminen eri taiteilijoiden työhön herätti hänen kiinnostuksensa abstrakteja muotoja kohtaan, ja tämä kiinnostus korostui myöhemmin hänen kehittäessään taiteellista ilmaisuaan. Abstraktien sommitelmien hän näkee tarjoavan vapauden keskittyä vahvasti teoksen esteettiseen arvoon ja jättää tilaa jokaisen katsojan henkilökohtaiselle suhtautumiselle teokseen.

Chenipe nojaa mielikuvitukseensa ja intuitioonsa luodessaan muotoja ja värejä. Hänen inspiraationaan toimii usein arkkitehtuuri ja muut urbaanin ympäristön elementit, ja teokset ovat harmonisessa yhteydessä ympäristönsä kanssa. Chenipen teoksille tunnusomaista ovat taidokkaasti yhdistetyt, pehmeät ja matalakontrastiset värit. Teokset ovat yhtä aikaa harmonisia ja dynaamisia.

Residenssijaksonsa aikana Iissä Chenipe työstää muraalia IisiAreenan monitoimitilaan. Työt tilassa ovat jo alkaneet, ja teos tullaan julkistamaan myöhemmin joulukuussa.

Tutustu myös

Näytä kaikki