Artist Talk: Chenipe

KulttuuriKauppilan vastaava tuottaja Jetta Huttunen keskustelee residenssitaiteilija Chenipen kanssa hänen työstään maanantaina 8.2. järjestettävässä verkkotapahtumassa.

KulttuuriKauppilan vastaava tuottaja Jetta Huttunen keskustelee residenssitaiteilija Chenipen kanssa hänen työstään ja muraalista, jota Chenipe työsti IisiAreenalle osana residenssijaksoaan joulukuussa 2020.

Andreja Krstić alias Chenipe

Andreja Krstić alias Chenipe on serbialainen taiteilija, joka työskentelee muraalien, maalauksien ja veistosten parissa. Chenipe on valmistunut maisteriksi vuonna 2017 Belgradin Taideyliopistosta. Tutustuminen eri taiteilijoiden työhön herätti hänen kiinnostuksensa abstrakteja muotoja kohtaan, ja tämä kiinnostus korostui myöhemmin hänen kehittäessään taiteellista ilmaisuaan. Abstraktien sommitelmien hän näkee tarjoavan vapauden keskittyä vahvasti teoksen esteettiseen arvoon ja jättää tilaa jokaisen katsojan henkilökohtaiselle suhtautumiselle teokseen. Chenipe nojaa mielikuvitukseensa ja intuitioonsa luodessaan muotoja ja värejä. Hänen inspiraationaan toimii usein arkkitehtuuri ja muut urbaanin ympäristön elementit, ja teokset ovat harmonisessa yhteydessä ympäristönsä kanssa. Chenipen teoksille tunnusomaista ovat taidokkaasti yhdistetyt, pehmeät ja matalakontrastiset värit. Teokset ovat yhtä aikaa harmonisia ja dynaamisia.

Tilaisuus 8.2.2021 klo 17

Verkkokeskustelu, lue lisää Facebook -tapahtumasta tai liity mukaan suoraan tästä.

Keskustelu on nyt katsottavissa kokonaisuudessaan KulttuuriKauppilan Youtube-kanavalla! Keskustelu käydään englanniksi,  suomenkielinen tekstitys. 

Tutustu myös

Näytä kaikki