Art Ii Biennaali 2018 käynnistyy toukokuussa osallistavilla teoksilla

Iissä ja Oulussa useita Art Ii Biennaalin ennakko-tapahtumia

Art Ii Biennaali painottuu tänä vuonna osallistavaan taiteeseen. Mukana on useita performansseja sekä paljon mediataidetta. Biennaalin ohjelman on esillä pääosin kesäkuussa 4.-10.6., mutta jo toukokuussa saadaan esimakua festivaalin tarjonnasta.

Art Ii Biennaali 2018 esittelee neljätoista teosta 20 taiteilijalta, jotka tulevat kahdestatoista eri maasta. Taiteilijat valittiin avoimen haun kautta sekä kutsumenettelyllä.

Art Ii Biennaalin ohjelma toukokuussa

8. toukokuuta 2018 klo 12-17: Äänitaiteen ja performanssin mestarikurssi Oulun Taidemuseossa.

Ohjaajina Tina Mariane Krogh Madsen ja Malte Steiner, toukokuun residenssitaitelijat Kulttuurikauppilassa. Osallistumismaksu 8 €. Ennakkoilmoittautumiset: kulttuurikauppila@gmail.com

8. toukokuuta klo 18.00 Iin Kirjasto & 14. toukokuuta klo 18.00 Kuivaniemen kirjasto: Videotaidenäytös: In The Beginning Was Water – Bradán Feasa

Lyhyt animaatioelokuva on tarina irlantilaisesta tiedosta kertovasta legendasta Bradán Feasa. Tarina viittaa legendoihin ja myytteihin, etenkin slaavilaiseen ja kelttiläiseen kansanperinteeseen ja Siperian shamaanikulttuureihin. Elokuva esitetään Iin Kirjaston Lukupiirin alussa ja se on osa Art Ii Biennaalin ohjelmaa.

17.-29.5.2018. Iijoki-suhteet – ääni-ja videoinstallaatio Kulttuurikauppilassa.

Avajaiset 16.5. klo 18-19. Residenssitaiteilijoiden Tina Mariane Krogh Madsenin ja Malte Steinerin luoma teos iiläisistä ja heidän suhteestaan Iijokeen ja veteen. Näyttely on avoinna la-su 11-15 ja ma-pe 13-18. Vapaa pääsy. Näyttely on osa Art Ii Biennaalin ennakko-ohjelmaa.

29.5. Pintajännitys – elektroakustinen konsertti Nätteporin auditorio.

KulttuuriKauppilan residenssitaiteilijoiden Tina Mariane Krogh Madsenin ja Malte Steinerin elektroakustinen konsertti. Pintajännitys on livenä esitettävä elektroakustinen ääniteos. Siinä luodaan kuuntelukylpy-kokemus, joka kasvattaa tietoisuutta äänestä ja ympäristöstä. Sävellys on rakennettu analysoimalla veden aineellisia ulottuvuuksia, ja se rakentuu kentällä tehtyjen äänitysten ja suoraan Iijoesta tulevan veden äänen pohjalle, jotka muodostavat teoksen oleellisimmat elektronisesti käsiteltävät äänilähteet.

”Jotain sinistä” esinekeräys yhteisöllistä taideteosta varten 3.-11.5.2018

Lähde! -hankkeen taiteilija Raquel Sakristan valmistaa esineistä taideteoksen ”Floating structure” Art Ii Biennaaliin yhdessä Oulunkaaren kuntayhtymän asiakkaiden ja henkilökunnan kanssa.

Kaikille avoimet keräyslaatikot sijaitsevat 3.-11.5.2018 Iin kirjastossa, Micropoliksella ja KulttuuriKauppilassa. Laatikoille on pääsy arkipäivisin keräyspaikkojen aukioloaikojen mukaisesti.
Lahjoitettavien esineiden ei tarvitse olla ehjiä mutta toivomme, että ne ovat suhteellisen siistejä ja tuoksuttomia. Esineiden tulee mahtua keräyslaatikkoon.

Teos toteutetaan yhteistyössä Lähde! –hankkeen kanssa: www.lahdetaide.fi

Lisätietoa Heini Perttula: heini.perttula@ii.fi

 

Tutustu myös

Näytä kaikki