Antti J. Leinonen: Last Man Fishing – Perämeren kalastajat | 1.7.–31.8.

Valokuvanäyttely ''Last Man Fishing – Perämeren kalastajat'' tutkii Perämeren hiipuvaa kalastajakulttuuria navigoiden valokuvataiteen ja dokumentarismin rajapinnoilla. Avajaisia vietetään lauantaina 29.6. klo 17–19.

Valokuvanäyttely Last Man Fishing – Perämeren kalastajat tutkii Perämeren hiipuvaa kalastajakulttuuria navigoiden valokuvataiteen ja dokumentarismin rajapinnoilla. Näyttely on kurkistus viimeisten edelleen elantonsa kalastuksella ansaitsemaan pyrkivien kalastajien maailmaan.

Muuttuva ympäristö ja vaativa työ ankarissa sääoloissa tekevät elinkeinosta haastavan, mutta vapaudenkaipuu ja intohimo saavat kalastajat jatkamaan niin pitkään kuin jalat vain kantavat.

Antti J. Leinosen tausta on kuvajournalismissa, ja projektin lähtökohta oli alun perin journalistinen. Matkan varrella visuaalinen kieli lipui kuitenkin kohti poeettisempaa ja ajattomampaa kuvailmaisua reportaasimaisuuden sijaan. Prosessissa ovat nousseet pintaan Leinosen lapsuusmuistot kalastuksen parissa Perämerellä. Kokonaisuudessa on läsnä muistojen ja tunteiden horisontti.

Iiläinen Antti J. Leinonen on työskennellyt vapaana valokuvaajana ja videokuvaajana vuodesta 2002 lähtien. Hänen töitään on julkaistu monissa kotimaisissa ja ulkomaisissa kanavissa – niin televisiossa ja sanomalehdissä kuin aikakauslehdissäkin. Tilaustöiden ohella Leinonen on omistautunut omille projekteilleen. Leinonen on yksi Taidekeskus KulttuuriKauppilan kotitaiteilijoista, KulttuuriKauppilan Ii ry:n hallituksen jäsen ja Valto Pernu Photo Marathonin taiteellinen johtaja.

Näyttely avoinna 1.7.–31.8.

ti–la klo 12–17

Avajaiset lauantaina 29.6. klo 17–19.

Vapaa pääsy, tervetuloa!

 

Tutustu myös

Näytä kaikki