Alberto Pina KK AiR 11-12/2018

KulttuuriKauppila toivottaa residenssiinsä marras-joulukuuksi espanjalaisen taiteilijan Alberto Pinan!

Ateenassa vuonna 1971 syntynyt Alberto Pina valmistui Complutense University of Madridin taiteiden tiedekunnasta, erikoisalanaan kaiverrus. Akateemisen tietämyksensä Alberto Pina on saanut Rooman Academy of Spain -oppilaitoksesta. Hänen taiteellinen tuotantonsa, joka sisältää potretteja, asetelmia ja maisemia, tuo esille hänen kiinnostuksensa esittää laajaa ja tavanomaistakin todellisuutta käyttäen pohdiskelevaa ja persoonallista kieltä, jossa metafyysinen tarkoitus elää sovussa seesteisen melankolian täyttämän realismin kanssa.

Viimeisimmässä näyttelyssään “Tierra callada” Madridissa Alberto Pina kuvastaa espanjalaisten suhdetta luontoon. Isoissa kaupungeissa asuvat ihmiset ovat vieraantuneet luonnosta.

Residenssioleskelunsa aikana Pina haluaa jatkaa kaupunkien ja luonnon välisen todellisen suhteen tutkimista. Silmäys maaseutuun, vuoriin, metsiin ja jokiin, jotka sata vuotta sitten olivat elämän keskus, osoittaa kuinka nykyajan urbaaanissa maailmassa luonto on unohdettu, hiljainen osa yhteiskuntaa. Teoksissaan hän yrittää intohimoisesti tuoda esiin todellisen luonnon.
Espanja ja Suomi ovat molemmet Euroopan isoja maita, joissa luonto on rikasta ja villiä. Hänen toivoo residenssioleskelunsa Iissä antavan uusia vaikutteita tämän teeman työstämiselle.

Toinen merkittävä osa hänen taiteellista työtänsä ovat kaiverrustyöt. Residenssioleskelunsa aikana hän suunnittelee pitävänsä näyttelyn, jossa hän esittelee laajaa kokoelmaa etsaustöitään.

Taiteilija Alberto Pinan oleskelun KulttuuriKauppilan taiteilijaresidenssissä mahdollistaa Suomen Espanjan suurlähetystö. Residenssivierailu on osa yhteistyötä Madridilaisen THE HUG Platform for Cultural Cooperation –organisaation kanssa. THE HUG on erikoistunut luomaan yhteyksiä Suomen ja Madridin välille ja heidän residenssissään Hortalézan kaupunginosassa on vieraillut useita suomalaisia taiteilijoita. THE HUG on iloinen, että yhteistyön kautta myös espanjalaisilla taiteilijoilla on mahdollisuus työskennellä Suomessa KulttuuriKauppilassa.

 

Tutustu myös

Näytä kaikki