Aidan Moesby KKAiR 12/2019

Joulukuun residenssitaiteilija Aidan Moesby on englantilainen taiteilija, kuraattori ja kirjoittaja, jonka teoksia voi löytää yhtä todennäköisesti taidegallerian ulkopuolelta, kuin sen sisältä.

Joulukuun residenssitaiteilija Aidan Moesby on englantilainen taiteilija, kuraattori ja kirjoittaja, joka työskentelee kuvataiteen, hyvinvoinnin ja yhä enemmän myös tekniikan leikkauspisteessä. Töissään hän hyödyntää paikkoja ”elävänä laboratoriona” joissa tutkia, kehittää ja tehdä töitä. Paikka- ja kontekstikohtaiset interventiot toimivat katalysaattorina sosiaalisesti sitoutuneelle keskustelulle sekä henkilökohtaiselle ja yhteisölliselle pohdinnalle.

Moesby työskentelee erilaisissa konteksteissa – hänen teoksiaan voi löytää yhtä todennäköisesti taidegallerian ulkopuolelta, kuin sen sisältä. Moesby työskentelee myös kuraattorina ja taiteilijana mielenterveyden, hyvinvoinnin, vammaisuuden ja monimuotoisuuden kysymyksien parissa. Hän on kiinnostunut myös kielestä: kirjaimellisesti tekstuaalisesta kielestä ja esineistä metaforana, sekä toisaalta tilojen ja sijainnin emotionaalisena ja psykologisena kielenä.

Moesby on pitänyt ja kuratoinut näyttelyitä sekä kotimaassaan että ulkomailla, sekä osallistuu säännöllisesti paneelikeskusteluihin, esiintyy konferensseissa, luennoi sekä kouluttaa ja avustaa ryhmiä.

Residenssijaksonsa aikana Moesby ohjaa Iin kirjastoissa kaikille avoimia työpajoja, joissa tutkitaan tunteiden ja mielen säätiloja. Työpajat järjestetään torstaina 12. joulukuuta Kuivaniemen kirjastossa klo 14–16 ja Iin pääkirjastossa klo 17–19. Jatkuvaan työpajaan voi osallistua oman aikataulunsa mukaisesti ja mukaan voi tulla milloin vain, vapaa pääsy!

Tutustu myös

Näytä kaikki