Talvikki Pisilä on pudasjärveläislähtöinen keramiikkataiteilija, joka asuu ja työskentelee Haukiputaalla. Hän on koulutukseltaan sisustussuunnittelija, ja vuodesta 2017 alkaen hän on työskennellyt myös itsenäisenä keramiikkataiteilijana oman yrityksensä Creamixin parissa. Yrityksen nimi tuleekin sanoista ”luova sekoitus keramiikkataidetta ja sisustussuunnittelua”. Talvikki on kouluttautunut myös mielenterveyshoitajaksi, sekä opiskellut taideterapiaa. Talvikki on erityisen kiinnostunut eri kulttuureista, ja hän onkin vuosien varrella asunut muun muassa Liettuassa, Kiinassa, Hollannissa ja Yhdysvalloissa. Syksyn 2021 aikana Talvikki työskenteli Lähde! –hankkeen projektitaiteilijana Pudasjärvellä, jossa yhdessä työkeskuksen osallistujien kanssa luotiin taidepenkkejä.
’’Taide, muotoilu ja käsillä tekeminen ovat tapani olla vuorovaikutuksessa luontoon ja ihmiskokemuksiin. Ammennan töihini elementtejä esimerkiksi erilaisista kohtaamisista ja tunnelmista. Jokin arjen pieni ilo, humoristinen kohtaus tai suru voi olla taiteelle alkusysäys. Kaikenlaisten tunteiden muovaaminen saveen antaa vapauttavan olon. Ilman ihmisiä ja kiinnostusta heihin olisin varmaan tyhjä, ilman inspiraatioiden ja tunteiden kirjon kaunista värimaailmaa!’’ Talvikki pohtii.
Martu Väisänen on oululainen taiteilija, valokuvaaja ja kulttuurin monitoimija. Hänellä on taustallaan mm. artesaani-ompelija-, taideterapia- ja medianomiopintoja, ja suurimmaksi rakkaudekseen Martu kuvaa kuvallista kulttuuria ja valokuvausta. Martu on työskennellyt vuosien varrella mm. elokuva- ja tv-alalla, opetustehtävissä sekä taiteilijana useissa erityisesti taiteen hyvinvointivaikutuksiin keskittyvissä projekteissa. Hän on kehittänyt myös mm. luottamukseen, avoimuuteen sekä kuvattavan oman äänen ja itsetuntemuksen vahvistamiseen pohjautuvan Tunnekuva-menetelmän. Martu työskentelee eri yhteisöjen kanssa ja soveltaa taidemenetelmiä erilaisten osallistujilta nousevien toiveiden ja tarpeiden mukaan. Hän oli myös yksi Lähde! Taiteesta osallisuutta-hanketta edeltäneen Lähde! Taiteesta voimaa arkeen-hankkeen pilottitaiteilijoista.
’’Odotan tulevalta ihania kohtaamisia, sitä että voimme yhdessä oppia ja opettaa toisiamme. Tiedän, että jokainen päivä on erilainen ja yhdessä saamme niistä vielä jokaiselle sopivampia. Olemmehan kaikki kuitenkin yksilöitä, teemme asioita omalla tavallamme, ja se onkin tämän työn yksi rikkaus!’’ Martu kuvaa.
Lähde! Taiteesta osallisuutta -hankkeen Taidekummit ovat taiteen alan ammattilaisia, jotka tekevät taidetta yhdessä osallistujien kanssa heidän ehdoillaan. Taidekummien työ sisältää esimerkiksi osallistujien omien taidepolkujen pohtimista yhteistyössä osallistujien ja työntekijöiden kanssa, ohjaajana toimimista yksilö- ja pienryhmätoiminnassa, tutustumiskäyntien järjestämistä sekä toimintamallien kehittämistä muiden Taidekummien ja hankkeen toimijoiden kanssa. Kevään 2022 aikana Oulunkaaren kunnissa työskentelee yhteensä neljä Taidekummia.