Art Ii Biennaali järjestetään seuraavan kerran 13.-16. kesäkuuta 2024. 

Tapahtuman kuraattoreina toimivat iiläinen valokuvaaja Antti J. Leinonen ja oululaislähtöinen Zürichissä asuva ja työskentelevä kuvataiteilija Riikka Tauriainen.

Art Ii Biennaali järjestetään seuraavan kerran 13.-16. kesäkuuta 2024.

”Iin maisemat ja maaseutumaiseen ympäristöön sijoittuva Biennaali ovat ainutlaatuisia. Tämä on tilaisuus tuoda erilaisia näkökulmia taiteen tuottamiseen kotiseudullemme.”

/

Antti J. Leinonen (s. 1976 Oulu) on valokuvataiteilija, joka asuu ja työskentelee Iissä. Leinosen töitä on ollut esillä Suomessa ja ulkomailla yksityis- ja yhteisnäyttelyissä. Leinosen esikoisteos, valokuvakirja Pyynti julkaistaan vuonna 2023. Parhaillaan Leinonen työstää amerikansuomalaisuutta käsittelevää dokumentaarista valokuvaprojektia.

Freelancerina työskentelevä Leinonen kuvaa muotokuvia, lehtikuvia ja kaupallisia toimeksiantoja. Hän on työskennellyt mm. BBC:lle ja Helsingin Sanomille. Leinonen palkittiin vuoden 2020 Kuvajournalismi -kilpailussa sekä vuoden kuvajournalistina, että vuoden henkilökuvasta.

Leinonen navigoi työskentelyssään valokuvataiteen ja dokumentarismin rajapinnoilla. Hänen työskentelyssään yhdistyvät rauhallinen asioiden seuraaminen ja humoristiset tilanteet. Myös paikallisuus on vahvasti läsnä Iissä asuvan ja työskentelevän Leinosen kuvissa.

Leinonen on Taidekeskus KulttuuriKauppilan kotitaiteilija.

/

Riikka Tauriainen on kotoisin Oulusta ja hän asuu ja työskentelee Zürichissä. Tauriainen on opiskellut Viron taideakatemiassa, Berliinissä ja Zürichissä ja luonut uraa pääosin Keski-Euroopassa. Tauriaisen töitä on ollut esillä laajasti Euroopassa, sekä yksityis- että yhteisnäyttelyissä sekä taidebiennaaleissa ja museoissa.

Tauriainen työskentelee monipuolisesti installaatioiden, mediataiteen ja performanssin parissa. Hän on kiinnostunut erityisesti ekologisista kysymyksistä, sukupuolen representaatioista, tiedontuotannosta ja kielestä. Hän liikkuu taiteen ja tieteen välisellä rajalla sekä faktan ja fiktion välisellä vyöhykkeellä, tutkien ja tulkiten.

Tauriaisen viimeisin näyttelyprojekti ”Experimental Ecology”, käsitteli ihmisen vaikutusta maapalloon ja sitä, miten voisimme muuttaa jälkeämme maailmassa. Projektissa työskenneltiin kollektiivisesti taiteilijoiden ja tutkijoiden kesken. Vuodesta 2018 Tauriainen on työstänyt hankettaan ”Hydrocommons”, joka tutkii ihmisen suhdetta muihin lajeihin ja lajien välistä kommunikaatiota.

Art Ii Biennaalin kuraattorin tehtävä on Tauriaisen ensimmäinen taidetoimi Suomessa.

Tutustu myös

Näytä kaikki