Touko Hujanen toteuttaa Uuden Iin Sanomat taidesanomalehden kesäkuussa

 

Tule tapaamaan Toukoa KulttuuriKauppilaan pe 9.6. klo 16!

 

Uuden Iin Sanomat

Uuden Iin Sanomat on lehtikuvaaja Touko Hujasen sanomalehtiteos. Hujanen muuttaa kesäkuun aluksi Iin Kultuurikauppilan residnssiin, joka toimii sanomalehden toimituksena. Hujanen ajaa sanomalehtikonsernin pyörällä ympäri Iitä ja toivoo kohtaavansa sattumanvaraista elämää. Toimittajalle voi myös ehdottaa juttuvinkkejä. Kuka tahansa voi tarjota ideoita lehdelle, kunhan kyseessä on tapahtuma, asia tai ihminen Iissä aikavälillä 5.-18.6.2017. Myös itseään, mummoaan tai koiraansa voi tarjota juttuaiheeksi. Lehtikonsernia kiinnostavat kaikki asiat. Valmis lehti julkaistaan Valto Pernu Photo Marathonin yhteydessä 26.8.

Missiona on kuvareportaasin renessanssi. “Haluan juhlia reportaasin perinnettä ja lehtikuvauksen traditiota. Haluan palauttaa kävelyn ja läsnäolon reportaasin tekemisen ytimeen. Tehtäväni on yksinkertaisesti mennä jonnekin ja katsoa mitä siellä on – tällä kertaa Iihin.”

 

touko-hujanen-ja-pyora2

Uuden Maan Sanomat

Uuden Iin Sanomat on osa Hujasen vuonna 2014 alkanutta Uuden Maan Sanomat teosta. Teos muodostuu sattumanvaraisuus-periaatteella tehdyistä reportaasimatkoista Suomessa. Vuonna 2014 Touko Hujanen käveli neljä kuukautta kotikaupungissaan ja sen ympäristössä Uudellamaalla. Vuonna 2015 hän ajoi ympäri Suomea kiertäen ajankohtaisia tapahtumia aina Nokian yhtiökokouksesta Pihtiputaan keihäskarnevaaleille. Kesällä 2016 hän teki Helsinginkatua käsittelevän lehtiteoksen, joka oli osana Helsingin juhlaviikkojen ohjelmistoa. Syksyllä 2014 lanseerattu ensimmäinen Uuden Maan Sanomat -lehti rikkoi joukkorahoitusennätyksen Suomessa.

Tekijä

Touko Hujanen (s. 1986) on reportaasiin erikoistunut lehtikuvaaja. Hän työskentelee mm. The New York Timesille ja Raymondille. Hän vetää 11-kollektiivia ja suunnittelee julkaisuja. Hänet on palkittu mm. vuoden lehtikuvaajana ja vuoden nuorena lehtikuvaajana. Uuden Maan Sanomien lisäksi hänen pitkäkestoiset kuvareportaasinsa ovat käsitelleet muun muassa Kolumbian sisällissotaa, joulupukkia ja Nevadan autiomaata. Hän on valmistunut Tampereen yliopistosta.. Kotisivut http://uudenmaansanomat.com/ http://toukohujanen.com/

Linkkejä http://www.hs.fi/nyt/art-2000002779067.html https://yle.fi/uutiset/3-7809152 http://areena.yle.fi/1-3324809 https://www.aamulehti.fi/kulttuuri/palkittu-kuvajournalisti-muuttaa-asumaan-tamperelaiseen-galleriaan-ja-kutsuu-kaikki-tekemaan-lehtea-24460653/

Lisätiedot ja juttuvinkit Touko Hujanen p. 050 514 8579 toukohujanen@gmail.com

 

uuden-maan-sanomat