Kuolema on Elämää? -projekti huipentuu Lauantaina 17.6.

 

KUOLEMA SAAPUU KOTISEUTUMUSEOON

 

Keväällä Iissä on puhuttu kuolemasta täysin uudella tavalla. Kuolema on elämää? Tarinoita tuonpuoleisesta -projekti käynnistyi keväällä KulttuuriKauppilassa pidettyjen kolmen työpajan sarjalla, joissa heräteltiin keskustelua kuolemasta. Lauantaina 17.6. projekti huipentuu Iin kotiseutumuseossa avattavaan näyttelyyn, jossa kulttuurihistoria ja nykytaide yhdistyvät uudella tavalla kuolema-teeman ympärille.

Kuolema on elämää? -työpajoissa osallistettiin kävijöitä ja lähestyttiin aihetta välillä vakavammin, välillä leikkisämmällä otteella, niin taiteen kuin tieteenkin näkökulmasta. Samalla mietittiin, mikä kuolemassa oikein pelottaa? Työpajoihin oli avoin pääsy.

Lauantaina 17.6. projekti huipentuu Iin kotiseutumuseoon avattavaan uuteen Kuolema on elämää? -näyttelyyn, jossa yhdistyvät kulttuurihistoria ja nykytaide uudella tavalla. Näyttelyssä mennyt yhdistyy tulevaan kahden taiteilijan teoksissa, joissa pohditaan kuoleman suhdetta meihin ihmisinä. Näyttelyn teokset ovat Jaana Erkkilän sekä Merja Briñonin käsialaa. Lisäksi näyttelyssä on mukana Kuolema on elämää? -projektin työpajojen tuotoksia.

Avajaisten yhteydessä klo 14 nähdään Huilingin lavalla kansainvälisesti tunnetun Teatteri Quo Vadiksen ja Otso Kauton draamaa, runoutta, musiikkia ja luentoa yhdistelevä ”Rituaaliluento – kuolemisen taito”, jossa käsitellään kuolemaa monista lähtökohdista. Myös rituaaliluennossa on hyödynnetty projektin työpajoissa saatua materiaalia.

Kuolema on elämää? Tarinoita tuonpuoleisesta -projektin tuottaa Iin kunnan kulttuuripalvelut osana Suomi100 -juhlavuoden ohjelmaa. Projektin toteuttivat teatteriohjaaja Otso Kautto ja Teatteri Quo Vadis, kuvataiteen professori Jaana Erkkilä Lapin yliopistosta, kulttuurivastaava/kuvataiteilija Merja Briñón sekä tuottaja/museonhoitaja Hanna Puolakka. Lisäksi yhteistyötä tehtiin Iin taidekoulun sekä Oulun yliopiston kanssa.

 

La 17.6. Kuolema on elämää? -projektin loppuhuipennus:
klo 14 Rituaaliluento – kuolemisen taito, Teatteri Quo Vadis, Huilingin lava (Puistotie 4, Ii)
klo 17-19 Kuolema on elämää? –näyttelyn avajaiset, Iin kotiseutumuseo (Puistotie 4, Ii)

Tapahtumiin on vapaa pääsy. Lämpimästi tervetuloa!

 

Lisätietoja:

Hanna Puolakka, puh. 040 538 2711, hanna.puolakka@ii.fi

www.facebook.com/kuolemaonelamaa