KK-AiR 08/2016: MASAMI AIHARA

Syntymäpäiviensä kunniaksi KulttuuriKauppila kutsui elokuuksi residenssiin japanilaisen Masami Aiharan, joka oli KulttuuriKauppilan historian ensimmäinen residenssitaiteilija. Lauantaina 27.8. juhlistetaan Aiharan yksityisnäyttelyä Face to Face KulttuuriKauppilan ateljeetalossa. Samalla juhlistetaan Masami Aiharan 30-vuotis taiteilijajuhlaa.

KulttuuriKauppilan juhlavuoden päätapahtuma on japanilaisen Masami Aiharan juhlanäyttely Face to Face, jossa taiteilija tutkii ihmisten välistä kommunikaatiota ja japanilaista symboliikkaa. Näyttely on avoinna 23.-30.8. joka päivä klo 12-18. Näyttelyä juhlistetaan KulttuuriKauppilan synttärijuhlan yhteydessä la 27.8. klo 17 alkaen.

Japanilainen kuvataiteilija Masami Aihara (s.1961) oli Iin KulttuuriKauppilan historian ensimmäinen residenssitaiteilija. Nykyään Hokkaidon-saarella asuva taiteilija ihastui ensimmäisellä vierailullaan iiläiseen kulttuurimaisemaan ja etenkin sen voimakkaaseen identifioitumiseen veteen. Karuun ja omaperäiseen pohjoisen alueen luontoon tottuneena taiteilijana hän yhdisti Suomen vierailunsa aikana töihinsä veden eri olomuotoja.

Masami Aihara on kansainvälisesti arvostettu taiteilija, jonka näyttelyitä on ollut nähtävillä niin Vietnamissa, Turkissa, Kanadassa, Kreikassa kuin Venäjällä. Useisiin eri kansainvälisiin taidesymposiumeihin kutsuttu taiteilija on myös kotimaassaan useasti palkittu kuvataiteen edistäjä.

masami_aihara